Gunga

Mmmm dagen blev ju absolut inte som vi planerat!! allt packat, o vi var på väg ut i bilen för att åka till Simrishamn kräcker Tilda rakt ut i luften, efter henne kräcker Emil o sen var d bara att packa in igen........

Tråkigt men man kan inte tyvärr inte göra nått åt att man blir sjuk!! Vi som såg fram emot att åka o bada....d vaar så länge sedan!!!!  Så d blev Space Buddy`s på tvn o alla 4 i soffan............vila ett tag sen tog vi på oss lite för att gå ut i trädgården o gunga lite........lite luft e inte fel, speciellt inte när luiften i huset är sååå infekterat nu!!!


Mörkt blev d fort idag!! konstigt!! den ocå mysigt på samma gång!! mycket tända ljus!! Nu hoppas vi på att vi blir bättre så vi kan få en fin vecka!!! pok


Söndag

Ja då har vi ställt tillbax klockan 1 timme, ätit frukost o nu intväntar vi hur vår kroppar reagerar på frukosten.............Fy f*n vad jag mådde dålig igår, idag är d tusen gånger bättre, magen är lite orolig men d beror nog på att jag varkens åt eller drack nått på hela dagen!!!

Emil känner sig lite konstig i dag.......så om d blir Simrishamn o badet det får vi se!! Ha en fin dag!! pok

happ

Dagen började inte så bra, vaknar upp o mår super underligt, ja just d. Varför inte på en söndag, kräk illamående o bubbel i magen! Usch pi! En ducsh o lite tre kronor på tvn sen skall jag nog friskna till. Emil o tilda åkte till emils jobb för att köra radiostyrd bil o helikopter! Vi får se vad resten av dagen bjuder på!!! Pok

Fredag!!

Dagen började med en 1 1/2 timmes promenad med Madde & Mea, Gry var rent lyrisk o sååå trött efter denna promenad!! Så skönt o komma ut o både gå av sig o prata av sig!! Fick en fråga av Madde om jag vill börja spela fotboll igen.......mmm d skulle jag väll kunna men kondisen o boll sinnet o kordinationen o kondisen o kondisen........ojojoj...hur skall detta sluta!!! Testa kan man iallafall!!! =)

glöm inte kolla in www.jamsdesign.blogg.se

Hoppas ni alla får en trevlig helg!! vår helg kommer bli fin!! pok


Regnar o Regnar......

Phu......efter en dag med bara regn känner man att solen är ett måste för att man skall hålla igång kroppen!! Nu har jag bestämmt mig........st för medicinskt syfte för Emil o sen för lite ljusterapi.......jag skall skaffa ett solarium!!!

Men förutom regn idag har dagen varit bra.....fort har den gott oxå!!! Som vanligt lämna Tilda på skolan sen handla på röriga ica.........  Gina o Charlie, Camilla o Isabella kommer på frukost och snackar lite skit!! Sen tar vi en runda till Bo Ohlsson........där hittar jag ett nytt nattlinne till Tilda med ett spöke på som lyser i mörkret......skit coolt!! Hittar till mig själv ett par stövlar som är nersatta till 99:- från 299:- Toppen!!! och även en svart baddräkt som jag kan ha på mig när jag är på badhus o badar!!! Kanon!!!

 

Fick igår hem 3 paket som jag har vunnit från Tradera.......allt från PoP (Polarn & Pyret) Jättefina kläder!! Väntar nu på d siste som är ett par jeans!!!

  

Idag har jag sytt klart en beställning från Camilla........kolla in bilderna på min nya JaMs Design blogg!!!

http://jamsdesign.blogg.se/?tmp=28214249

Ett besök hos Camilla, Robban o Isabella ikväll........!! När vi kome hem......fixade jag en flaska välling till Lykke......tänka sig, hon drack upp hela flaskan i ett svep......o vi var dom stoltastre föräldrarna just då......nu hoppas vi på en lugn natt!!!

Imorgon är d fredag.......får nog bli en städar dag!! Skall även ta en promenad med Madde o Mea på förmiddagen!! De ser vi fram emot!!! God NATT!! POK

JaMs Design...............

Då har jag startat en blogg till bara min Hobby...... jamsdesign.blogg.se ,
jag har även fixat en mejl där man kan nå mig o beställa haklappar mm........ [email protected]

Jag kommer uppdatera allt d jag syr o d som skall säljas!! Välkommna!!!

Musiken, Öppna & sy sy sy!!!

Gårdagen var vi på besök hos Camilla o Isabella...........Rosa prinsessrulltårta för att stödja Rosa Bandet blev d till kaffet!! Flickorna lekte o var glada på golvet!!!



Idag har vi varit på Babymusiken!! Sjungit o fikat.........jag fick 2 nya beställningar å haklappar!! Detta är kul nu!! Ikväll har jag gjort flygblad som jag skall hänga på ica o kanske ett på Öppna!!!

Efter musiken åkte vi hem tog vilopaus o sydde lite..........sen kastade vi oss i bilen igen för att åka till öppet hus........första timmen var jag o Lykke där med alla andra sen när klockan närmade sig kvart i 2 hämtade vi Tilda o sen tillbaka till Öppna, förr att äta mackor o leka en massa!!! Vi byggde lego, lekte med lera o bilar............

 

 

Hemma tog vi tag i d dagliga livet, Emil lagade kvällsmat (panbiff, potatis, gräddsås, o lingon) GOTT!! Jag tvättade o sydde nya haklappar som vi skall skicka upp till Lykkes fina kusin Morris!!! Hoppas på att han blir glad!!! Massa kramar till dig Morris!!

 

Nu blir d grannfejden från Brösarp & mys med familjen!!! pok


prickar

Ja helgen gick fort o nu e d redan Tisdag!! Igår var vi på öppet hus o där var d folktomt, mysigt!! Efteråt tog jag o Lykke en liten promenad med Madde & Mea en tur in på Bo Ohlsson. Hämta Tilda och sen var kvällen nästan kommen..........Tilda på gymnastik, laga mat (Spagetti & köttfärsås), jag satte igång med att sy dom beställningar som jag fått på haklapparna, igår var d Ginas beställning som blev färdig........!!! Dom blev skit tuffa!! =)



Igår färgade jag håret oxå!! Rött!! Ja jo d blev ju ok, men shit vad jag syns ute nu då!! =)

 

i dag blir nog en hemma dag, kanske en promenad i d fina, kalla vädret!! men först lite tvättning, städning, o en handlelista att skriva!!!

 Galen morgon bebis!!!

ha en fin dag!! pok

Barkmansgatan, Stoff o Stil, Ikea

D blev inte mycket gjort i Fredags på dagen, Lykke somnade gott när vi  kom hem från att ha lämnat Tilda, då sate jag mig o sydde 6 haklappar, sen vaknade Lykke vi åkte o hämtade Tilda!! Lite pyssel o sen gjorde vi våfflor o fikade på!! Vi packade lite inför vår lilla tur til Malmö o lillasyster o Henning!!

Körde til Malmö, lämnade Tilda till sin mamma, sen satte vi gpsen på Barkmansgatan 5................oj oj vi lyckades hitta!! hund, barn, vagn, packning upp på 4 våningen.......tur d fanns hiss!! Pling plong........vi öppnar dörren o en super fin lägenhet uppenbarar sig!!! Min fina lillasyster kommer o välkommnar oss, samtidigt som min o Caroines pappa står o lagar den fina soppan som vi skall ha till mat!!! Henning kommer oxå in genom dörren nästan precis efter oss.......någon måste ju jobba!!! =) Mitt i centrum.............o inte ett ljud av bilar, folk eller vad som.......kanon!!!

 



Bouillabaisse serverades till mat tillsammans med pappas hemmagjorda aioli med vitlök, o pain riche o färska blå musslor!!! Ååååå d var helt fantastiskt!! Kul att smaka något nytt!!

 

Kvällen gick o vi åt Caroline´s citronpaj till kaffet som oxå den är kanon god!! =) Lykke plaskade i köksvasken med moster och vår farbror John kom på besök inte varje dag man ser honom!! Pappa pyste på dejt någon gång runt 8 o sen myste vi ner oss i soffan o prov låg Caroline o Hennings nya säng!!! Lykke tog 2 kryptag i sängen efter godisskålen......nu e hon nog snart på g skall ni se!! =) Mysigt o alla var helt slut o slagna........så att få krypa ner o somna in var fantastiskt!!

 

 

Idag vaknade vi upp o tog en promenad ut i morgon Malmö för att hitta ett bageri för att köpa lite bullar!! Frukost och påklädning sen ett farväl till lillasyster som skulle åka och jobba, Vi (jag , Emil, Heninng o Lykke) satter oss i bilen för en tur till Svågertorp, väl där tog vi en sväng till Stoff o Stol för att inhandla lite nytt vaxtyg så jag kan sy nya o fina haklappar........gul, grönt, rosa, lila, blått, orange, svart, rött med vita prickar på finns nu att få!!
Åååå affären så ju så bra, där finns precis allt man skulle kunna tänka sig om man skall sy, sticka, virka eller nått annat handarbete!!!




Ikea var nästa stopp!! Som alltid skulle man vilja handla mycker mycket mer än vad man har råd till.....idag blev d 2 lampor till vardagstummet, 1 hylla till Lykes rum, lite ljus (så klart) mm, Lykke fastnade bland älgarna i betalkön o hon var super nöjd.....d var toppen att gå på Ikea, massor med folk!!! Vi tog oss en luch på ett matställe på Svågertorp innan vi åkte in till stan igen för att lämna Henning o hämta hunden!! Sedan körde bilen mot Tomelilla!! D e kul o skönt att vara borta men d e skönt att komma hem oxå!! Vi har packat upp Ikea saker o satt upp lamporna, undertiden vi gjorde det kom vi på att d bara fanns 1 lampa o inte 2 som vi hade köpt ( trodde vi).......den ena ligger kvar på Ikea o skulle tydligen inte med oss hem!! Ibland e d tråkigt att d inte kan bara gå hur smidigt som helst!!

 



Tilda kom på besök nu ikväll med son mamma o Julia för att hämta kläder, så henner ser vi imorgon, skönt att veta att hon är i Tomelilla o att vi slipper köra till Lund imorgon!!! =)

Kycklingrulle med vitlökssås blev d till kvällsmat och sen natta Lykke o nu kryper vi upp i soffan nära varandra för att ha godis påsen i knät och bara njuta av närheten o avkopplingen!!!

Ha en fin kvälll!! pok





Marknadsdag!

Igår var en fin fast väldigt kall dag!!! Vi tog en prmenad på marknaden på förmiddagen med Camilla isabella & Denise.......Lykke fick nya tossor i lammull o nya strumpor med antihalk!! Sen så klart köpte jag oxå strumpor 14 par 100:- kan ju inte bli billigare!! Innan jag gick hem tog vi en runda på Nilssons sport.......där hittade jag en puma t-shirt till mig, en svart puma tröja till Tilda o sen köpte jag mig en ny vinterjacka (didrikson) 500:- som hittat!!!

 Våra fina flickor!!

Mamma kom på besök o hade med sig dom nya tygerna till haklapparna........svart med vita prickar o grönt med vita prickar!!! Jättefina så jag kommer nog ta hem lite andra färger oxå som Lila, blå, rött........
Jag sydde 1 av varje nytt tyg igår oxå!!!



Vi tog oss en runda på marknaden hela familjen o mamma på eftermiddagen, Tilda hoppade bungyjump a´la barn!! Tilda o Lykke fick varsin nalle vi ett lottstånd, Emil köpte strumpor......välbehövligt! Min finaste Emil hittade en mössa av Älgskin o nått ludd 1000:- skulle denna kosta blev inget köp men kul hade vi allafall!!

 
 
 

På kvällen åkte Emil till Sjöbo för att köpa en moped (vespa) o undertiden fick vi här hemma besök av familjen från Odengatan!! (Gina, Marcus, Cornelis, Gordon o Charlie) Kul att få träffa pojkarna som e så kära, o börjar bli så stora!!

Idag e d mys hemma, hämta Tilda kl 12 på skolan, fixa o trixa lite hemma, packa o sen far vi iväg till Malmö för att lämna Tilda till sin mamma o vi skall besöka min syster o Henning i deras nya lägenhet, Min pappa kommer oxå vara där! Trevligt!!

ha en trevlig helg!! pok

Inga bakterier!!

Godmorgon!! Gårdagen var trevlig, myste hemma på förmiddagen o sydde lite, sen hade vi en tid till doktorn kl 1 på vårdcentralen med Lykke, Hennes hal såg inte bra ut o halsprov togs fast där fanns inga bakterier så d var inget dom kunde göra, vi skulle ge henne smärtstillande o flytande föda om hon inte ville ha nått annat! Hoppas på att detta försvinner fort fort fort!!

Mötte upp Camilla o isabella innan doktorsbesöket!! Dom följde med oss hem!! Sen kom Veronica för att köpa Crosstrainern av oss........så nu e d nästan tomt i "skrotrummet"!!! Fika på rabarber paj när Emil, tilda o robban hade kommit hem!!!

Kvällsmat o sen åkte Tilda till Aerobicen, våra nya grannar Madde, Steffen & Lillla Mea kom på besök på kvällen!! Väldigt trevliga peroner!!  

Idag var d -2 när jag lämnade Tilda på skolan.......usch pi!! e d vinter nu då???!?! Lite mys framför tvn nu på morgonen sen tar vi o traskar ner till byn för att gå på marknaden!! Vi får se om vi hittar nått fint!!

Mamma kommer oxå hit för att lämna av tyger som jag beställt av henne!! kul kul!!!

nä nu e d frukost dax!! ha en fin fin dag!! kram

Haklappar!!

Japp idag har jag fått 2 förfrågningar om lite justeringar på haklapparna, en lite större modell o en modell med uppsamlingsficka!!! Jag blir så glad!!! O klar så fixar jag ju detta!!

Finlirar lite på haklappen större modell, men den andra med ficka har jag fixat. Hoppas att dom blir till belåtenhet........så nu går d att få både med o utan ficka, utan ficka 25:- o med 35:-

 

Har ett bud från Stoff o Stil i dag så någon gång kanske i denna eler nästa vecka kommer nya färger!!!

Ha en trevlig kväll!!

Vad händer med vår värld???

God morgon, sitter här i soffan med min sjuka Lykke........tittar på nyhetsmorgon........3 st nedskjutningar i gårkväll/natt i malmö..........vad händer?? varför går folk runt o skjuter varandra?? oskyldiga o skyldiga människor!!! Vad e d för värld vi förder våra barn till!! Usch!! Lite läskigt faktiskt!!!



Gårdagen blev en regnig dag!! Jag ringde vårdcentralen för Lykke är rätt kass, vi får inte i henne mat o hon låter som en gammal gubbe när hon hostar o pratar......dom hade tyvärr ingen akut tid så vi skulle ringa idag istället!!! d e gjort o vi har en tid till läkaren kl 13, skönt!!

Sen åkte vi till Bibblan för att lämna lite böcker sen myse vi en runda där inne för att se om d fanns någon intressant bok......o jag hittade en barnmats bok som värkar jätte bra!!!   

Vi får försöka fixa lite mat i nästa vecka kanske!!! När vi ändå var ute i byn tog vi en runda till Camilla o Isabella, där var jessica o Matilda oxå, kul o träffa dom o se hur barnen växer!!

När Tilda var hämtad på eftermiddagen o Emil kommit hem gick vi till Boan för att Tilda skulle hamdla tuchpennor........jag handlade lite till haklapparna oxå!!! Hemma skulle Tilda måla med dom nya pennorna..........tog av korken o målade men d kom ingen färg......dom var snus torra......hur hur hur.........så idag blir d en runda till boan för att byta pennor......nu skall vi ha en ask som fungerar!!!!



Lykke o Tilda lekte på Lykkes filt igår......vi satt o titta på flickorna o den lilla bara suger in allt som Tilda gör o säger.........d e så fint o se, hur bra dom trivs o tycker om varandra!!!

Jag försökte sy lite på haklapparna igår då nästan alla nya blev sålda!! D e så roligt att göra detta!! O haklappen är väldigt bra, den är lagom stor så den skyddar axlar o hela barnets kropp från kladd......eftersom den är gjord av waxduk går den bara att torka av efter måltiden och då sparar man tvätt oxå!!

Vi myser o syr lite idag, sen får vi se vad doktorn säger......nu lite frokust för min del, liten sover gott i min famn!! ha en fin dag!! pok



Upp & Ner

Godmorgon!! Sena kvällen i går var olidlig!! Lykke var helt hysterisk!! Snorig, rosslig & hostig men ingen feber. Hon vaknade 1 gång i natt o då tog jag upp henne i vår säng sen sov hon gott!!

Imorse sov hon gott när jag o Tilda gick upp, men e ju tvungen att ta upp fröken o ner i overall för att åka o lämna Tilda. Idag regnar det för fullt oxå, så d blir en inne dag, kanske ett besök på biblioteket o sen kanske en runda till Camilla o isabella!!

Vilken tur att jag inte putsade mina fönster i går eller förrgår, hade varit ogjort jobb idag..............

 

D nya är att stå mot vardagsrummsbordet o äta på d, titta lite på mattan o sen upp o sen titta lite på mattan..........

 ''


Ha en trevlig dag!!! pok

Fotografier.......................

 

 

 

 

solbränd..........?!?!?

Måndag o kallt!!! När jag lämnade Tilda så regnade det is........!!! D var kallt så innihundan!!! Hem för att äta frukost sen packa ner Lykke i vagnen möta upp Madde & Mea för att sen promenera till Öppet Hus!!

Lek, prat, lek, prat o fika, sång!!! Vi tycker om Öppet hus!!!

När Öppet hus var slut tog vi en härlig promenad i höst solen!! Jag, lykke, madde, mea mötte upp Camilla o Isabella uppe hos dom sen tog vi en timmes promenad!! När vi kom hem tog vi en lunch o sen satte jag igång med min haklappstillverkning!!! Jag har ju fått hem nytt tyg och nya kantband så nu i eftermiddag blev 6 st haklappar gjorda och dom blev toppen fina!!! Tyvärr har d inte funnits nått intresse utav dessa i min bekanstskapskrets så jag vet inte om detta kommer funka!! D e ju ingen dyr peng dom kostar så mmmm jag får nog ta o undersöka detta!!!

 

Idag har jag haft en botten snorig Lykke hemma, fast humöret är på topp!! 

 Amaryllis knopp!!

 Tilda o hennes kompis Ellen åkte på gymnastik o undertiden var mamma Annika hemma hos oss på en kaffe o lite prat!! Alltid trevligt!!

D blev sen kvällsmat o JÄTTE trötta Lykke somnade gott i sin tripptrapp stol!! =) Finaste lilla prinsessan!!

 

Kvällen kommer ägnas åt familjen o bara mysa!! Inget planerat för i morgon!!  pok

Fredag,Lördag,Söndag

Fredag en slö dag, Lämna Tilda på skolan.......sen hem satte på tvn o sen somnade jag o Lykke i soffan........kl 11.30 ringde mobilen då vaknar vi, upp o hoppa o iväg för att hämta Tilda. När Emil kom hem tog vi bilen till Ystad för att fotografera Lykke (6 månaders fotografier) hos Marit Lasson www.fotografmaritlasson.se .  Fotona kommer nog bli jättefina, Lykke satt, låg o stod upp på fotona!!! Nu e d en 3 veckors väntan innan vi får se dom!!!

På kvällen hade vi tösor fredagsmys tillsammans på Stallgatan hos Camill o Robban, Emil var på personalfest o svirade!!! =)


Lördagen började med ett underbart väder, finaste helgfrukosten med familjen och sen åkte Tilda till en kompis och vi satte igång med att lasta bilen full med skräp för att köra 2 vändor till tippen!! Ååååå d e så segt men Oj så skönta när man har gjort d o fort går d så varför drar man alltid på d!!

Sen paj till kvällsmat!! Tilda o jag packade in alla goda folkens jultidningar o satte lappar på dom.........Godis o sen var vi trötta o myste lite i soffan!!

Idag var det oxå toppen fint väder!! Vi åkte till Simrishamn för att ta en promenad/picknick på stranden!!! Helt nderbart skönt!! Älskar vattnet o dess brus!!! Lite fika där på en filt och lite kasta macka o en del foton blev oxå tagna!!! Sen åkte vi till svärmor för att ta en varm kopp kaffe med henne o Sven!! Kladdkaka o grädde till d oxå!! Tilda o jag gjorde armband med pärlor och sen fick vi ta o styra bilen hem för kvällsmat och lite plock i trädgården, ja jag är ju tvungen o ta in mina pelagroner för d börjar bli kallt på natten!! Sen hittade jag en papperspåse i förrådet......där låg 2 amaryllis lökar med ny knopp.........så d var bara o plantera......Tilda hjälpte mig så klart!!!

Egengjorda hamburgare till kvällsmat!! GOTT!!!

Bild programmet har tydligen flippat lite idag så tyvärr inga bilder men testar  igen imorgon o lägger då upp foton från helgen!! Nu kryper vi ner i sängen!! pok

huvudet i fotändan!!

Hahaha!! vaknar av att Emil rycker till......"hörde du??", "kännde du??", va vad skall jag höra o känna??......jag sov ju, vad har jag missat?? då känner jag efter o jag ligger inte speciellt bra......kul, sängen har brakat ihopa!!! D gick fortfarande att ligga i den fast vi fick ju vända oss så vi låg med huvudet i fotändan!!

Natten har varit hyffsad......vi har inte sovigt så mycket för Lykke är förkyld o har haft svårt för att andas genom näsan så hon har vaknat från o till hela natten..........

Picknick var planerat idag fast värtsa höst rusk vädret hade dragit in över oss i morse, så jag bjöd in till bull fika runt lunch istället!! Gina med Charlie, Jean med Moa o Camilla med Isabella var hos mig o Lykke o lunchade!! De super trevligt när vi är så många som går hemma o att man kan o har så bra kontakt med alla!! Tack finaste flickorna för denna fina dagen!!!

D fina vädret kom till slut o Jag, Tilda o lykke, Camilla o isabella o gry tog en eftermiddags promenad i solen!!!
Tilda lekte en tur med grannpojken......kul att dom kommer överens!! Nu står poolstegen som en bro över staketet så dom kan komma över till varandra!! =)

Minestronesoppa o bullar till kvällsmat, sen tog vi en till runda ut för att hämta Tildas sparkcykel hos grannen, en extra runda i reflexvästar o stjärnklar himmel!! skönt att vara ute!!

 

sitter o lägger in lite anonnser på blockert..........emil spelar ps3 o lykke meckar med sladdarna på golvet, tilda sover gott!!

hoppas på att få sova gott i natt!! pok


höst fina väder!!

Ännu en natts hel sömn.........undra om man skall vänja sig vid detta eller d bara e en tillfällighet?!?!?!

Idag har jag o Lykke varit på Babymusiken!! Morotskakan var uppskattad!! De e ju alltid lite roligt med nått extra!!
Sen tog vi en promenad med Cissi & Leia ner i byn o inom Möbel Hansson!! Just nu har vi helt fantastiskt väder, kall luft med solen lyser på klarblå himmel!!!

När Lykke somnat Tog jag mig i kragen o satte mig för att sy upp våra nya gardiner i vardagsrummet, så nu är d gjort, skönt!!!

När Tilda kommit hem från kören, hade hon en jättefin mask med sig som även Lykke tyckte var toppen fin!! 

 

O när Emil kom från jobbet satte vi oss på cyklarna o cyklade runt kvarteret för att hälsa på dom nya grannarna!! Fika & super trevlig samtalsstund!! Tilda o Theo lekte inne, ute, lego, cykla, lekplats mm
Faromor var oxå på besök hon hade jotex katalogen med "jul", jag beställde 1 par kuddfodral från med tomtar på!! Så soffan skall Julpimpas när julen närmar sig!!

 

kvällmys med familjen!! Titta på bönderna på tv, sen blir d nog sängen o förhoppningsvis en hel natts sömn!! pok

Solsken & cykelmeck!!!

Uppe med tuppen efter att ha fått sova en hel natt utan att Lykke vaknat!!! Men Oboy vad man e trött när man sovit så mycket, e ju inte van vid detta!! =)



Morgonbestyr, packa tildas idrottspåse, frukost, lykke kläder på, jag kläder på, Tilda kläder på..............men oj vad klockan går fort på morgonen när man tror man har mycket tid över............nix pix.....brått fick vi .....in i bilen o ......jo då om inte förseningen var nog................skrapa rutor var d........med ett cd-fodral fick d bli!! Men vi kom i tid iallafall!! =)

Hemma igen tog Lykke en frukost & sen myste vi i soffan, hon somande o jag slöade lite!! 

Efter en slötid fick vi nya tag.....solen skiner, så på med kläder ner i vagnen för att komma ut o promenera lite!! Sååå härligt!!! Vi gick in på Rohlins för att köpa en ckelhjälm till Lykke!!! Super fin!!

Sen en liten promenad till Gina & lilla Charlie! Han e ju bara så söt denna lilla bebbe.......!!! D tycker Lykke oxå!!

 

Eftermiddagspromenad i solen för att sen gå hem vila........!! Innan kvällsmaten var Emil & Tilda igång med cykelmeck, Tilda pimpade ekrarna på sin cykel o Emil fixar sitt cykeldäck!

 

Till kvällsamt blev d tacogratäng......o lykke hjälper mamma med att laga maten....eller allafall äta uderlägg!!!




Vår nya Grannpojke Theo var här inne o lekte med Tilda en tag oxå!! Kul att lära känna dom oxå!! =)

Vi tog en runda till Boan för att handla ett nytt däck till cyklen!! Bakade en Morotskaka som jag hade tänkt ta med till Babymusiken i morgon!!

Nu ikväll kommer Robban o Camilla o Isbella för Emil o Robban skall se på fotboll så jag o Camilla får snacka lite gegga o dricka vatten!!!!

pok

Stor röj & haklapps tillverkning..............

Helgen har varit underbar!! Fint väder o en del att göra hemma!!

Fredagen ägnade jag till att städa & tvätta........sen myste vi & såg idol på kvällen......trötta som den somnade vi gott i sängen långt innan 23.00....................

Lördag o toppen väder!! Emil satte golvlister i vardagsrummet och jag o Lykke började röja i Pannrummet..........Filt på gårdsplanen och lite leksaker sen var Lykke hel nöjd ett tag............!!! D tog hela dagen men fint blev d kan ni tro......helt tomt....!!! Så nu e d bara o börja ösa in nya saker där så vi kan tömma "skrotrummet" o börja renovera där!!!

 

 Pausade lite o då körde vi bobby car!!!

I denna röran låg min servise oxå.........Lägger ut en bild här o e d nån som är intresserad så säg till för den skall säljas......hel eller i delar!!! Måste bli av med den!!! Mat tallrik, assiett, liten tallrik, djup tallrik, kaffekopp med fat, kaffemugg, socker o mjölk kanna, soppterin..........



Kvällen kom o d blev en god köttbit med pommes o sås till kvällsmat. Rätt slitna efter en dag i jobbets tecken.......hamnade vi i soffan & såg 2 filmer, Iron man 2 var väll ok, jag såg inte så mycket men d jag såg var ok, Sen såg vi Salt med Angelina Jolie den var kanon bra tycker jag, mycket hände o en super skådespelerska!!!!


Söndagen var oxå en fin dag......Emil åkte tidigt för att ta en runda till Malmö (svågertorp) för att handla en cykelsits till Lykke, d slutde som vanligt när Emil e o handlar själv, En cykelsits till Lykke, en spearkcykel till Tilda, ett par Puma skor till mig och en manick till datorn/tv till oss!!! Min finaste Emil!!!
Jag o Lykke roade oss hemma med att sy lite o plocka unden lite.........tv lite o eftermiddagen ägnade vi ute i d fina höst vädret!!!
 

  När Emil o Tilda kom hem blev d Pizza kväll med Camilla & Robban o Isabella!!!

Idag har vi varit på Öppet hus...........barngudtjänst i Tomelilla kyrka.......dessa fina små barn från Igelkottens förskola dom sjöng så fin!! Sen fika som vanligt i församlingshemmet!! Trevligt som alltid!! Lykke somnade gott när vi tog oss hem!!

Inom Boan för att handla 1 meter waxduk i röd nyans för att utveckla min haklapps tillverkning!!! Nu finns d några blånyanser o några rödnyanser........tänkte att fanns d intresse för dessa så syr jag gärna på beställning med bestämd kanrtband o bestämd haklapp av köparen.......25:- haklappen!! Passa på unika o toppen bra!!

 

mysig kväll med Camilla, Tilda har haft gymnastik o Emil har spelat golf!! nu e vi super trötta så sängen kallar!!!

En liten Lykke rad:  b cczxvxchhhhhh xzsxgbv  SDDDDDDDDBN <<<<<GCV

POK



Tre kronor maraton & bakdag...........

Torsdagen var en super grå dag..............Jag hade ingen energi att göra nått så efter att vi lämnat Tilda på skolan, gett Lykke frukost, tände vi ljusen på bordet, la oss i soffan o drog filten på oss sen satte vi på Tre kronor serien och nästan 3 timmars slapp på soffan med ögonen på tvn satte igång!!! Underbart!!

Besök av Camill o Isabella som hade varit på 6 månaders kontroll...........tänk var tjejerna växer!!
kvällen var mysig o alla var vi trötta!!



Vaknade i morse hyffsat pigg!! Lämna Tilda på skolan sen mös vi ner oss i soffan för att ta 2 avsnitt av tre kronor......usch o pi detta har blivit spm ett gift........rätt kul att se serien igen, man liksom får lite nostalgi i kroppen!!! 

Kl 12 var d dax att hämta Tilda i skolan.........sen tog vi en sväng in om på ica, shit vad där e rörigt..............tog lång lång tid innan vi hittade nutella!! Vi hade bestämt att vi skulle baka rulltårta när vi kom hem och Tilda fick välja vad d skulle vara för fyllning.............Hallonsylt i den ena o Nutella i den andra!!!



Fika stund på ny bakade rulltårtor när Emil kom hem!! Lite lek o bus i trädgården med töserna för sen var d dax för Tilda att packa ihop lite saker för sen skull dom åka till Lund för senare åka till sin mamma!!



Jag o lykke tog ett tag i ovanvåningen o lykkes rum.......oj oj oj vad mycket kläder, undertiden när jag gick från rum till rum satt lyke på sitt rum o lekte!!

 

Då det är Lykkes 6 månaders dag firade jag det med att baka en morotskaka!! Som vi skall mysa på i kväll!! Oj vad tiden går fort, ett halvt år sen vi låg på bb lyckligast i hela världen!!! =) Den dagen kommer jag aldrig att glömma!!!


   Tänk så stor man var!! =)

Nu e d fredagsmys med lilla familjen!! ha en trevlig helg!! pok

sömn

God morgon! Sömnen är d brist på just nu, lilla lykke bara gnäller o skriker o kommer liksom inte till ro! Till o från. D hjälper inte ens att hon ligger hos oss! Så idag blir d nog till o ringa bvc o rådfråga! Inga speciella äventyr utanför tomt gränsen är planerat idag! Vila vila vila! Pok

Musik, Nutella Dounats & systuga!!

Grå dasssig morgon men upp kom vi och iväg for vi!! Tilda till skolan & vi till Babymusiken!! Idag var d en svag styrka på musiken!!! Halva gruppen var sjuka.....usch d e förkylningstider nu......stackar små som blir drabbade!!! Men sjunga gick ju ändå fast vi var så lite folk.........!!

Jag tog en runda upp till Stallgatan för att se hur fint d blir i målandet!! Kanon Camilla!! Sen kommer den som jag alltid kallar Desiree men hon heter Denise!! O med sig ghade hon Nutella Dounats!! Sååå syndigt gott!! Väldigt farligt för figuren!! Mums!!!



Efter denna goda fika åkte vi vidare till frisören Emma på LUGG........jag fick då äran att ta över Camillas tid och gladast blev jag!!! Lykke var en helt fantastisk underbart snäll flicka som satt i sin bilstol hela den tiden jag blev klippt!! Som alltid när Emma klipper mig blir jag nöjd o går från frisören med ett leende på läpparna!!!



Jag o Lykke tog en runda in på Rholins cykelaffär oxå för att prova ut en cykelhjälm och se på cykelsitsar........hjälmen är utprovad och sitsen oxå.....men d kostar lite pengar så d får Lykke önska sig i "6 månaders present" som är nu på fredag!! Tyvärr hade jag inte kameran med mig men ni kan tro att hon var söt i den dära hjälmen.....

 

Hem för att hämta upp Emil (som satt i vardagsrumet med sin nya leksak "the helikopter" hahahaha!! hela familjen är helt frälst i den oxå!! ) sen iväg o hämta Tilda, in o handla våtservetter, blommor och ett halsband till Elvis med reflex så han syns nu i mörkret!!! Lykke var helt slut efter en intensiv dag......


Medans jag ikväll har suttit o sytt draperiet till ytterdörren o den sista kuddfodralet och en haklapp hade Emil o Tilda team work när dom satte upp våra nya tavellister!!! Fint blev d!!! Lite andra foton på dom sen är d perfa!!! 

  Fixar gänget!!

 Super nöjd!!

 D kommer flera!!!

Kvällens mys i soffan, Tilda är helt slut efter ett aerobic pass o Lykke är helt vild med sin kontroll i systers knä!!!



Bonde söker fru på tv:n, nu skall jag krypa ner i sängen efter att ha kämpat hårt med vår lilla flicka som absolut inte skall ha välling o definitivt inte amma iheller just då.......efter ett tag gick vi ner o satter oss vi bordet o då åt hon upp 1 1/2 dl gröt......d gick bra, så ja vi fortsätter prova med vällningen men gröten är toppen!!!

God Natt!! pok

Tisdag, Kväll.............

Ja då e d tyst i huset...............

Dagen har varit trevlig, Morgon sysslor (damma, dammsuga och lite tvätt.....) sen mötte jag o Lykke upp Frida på Bo Ohlsson för att ta en liten fika, d blev en räkmacka o pepsi!! Se såklart en tur på boan.......jag skulle ha fatt i tyg som jag skall sy till insidan av vår ytterdörr på framsidan av huset........d hittade jag!!!

 

Sen hittade jag fodrade leggings......sååå skönt!! d var ju bara ett måste!!

Hemma igen tog vi oss en slapp stund i soffan och snackade lite skit om allt!!!



 Alltid lika trevlig att ha Frida hos mig!! Liten somna o klockan bara rann i väg......Emil kom hem och Tilda var på kyrkis för första gången........henne skulle vi hämta kl 16, När hon var hämtad såå var d det bästa någonsin att gå på kyrkis, måla, äta, sjunga, spela ja allt kunde man göra där, "så nu varje Tisdag vill jag göra detta"!!!

Mat: Spagetti o köttfärsås, diskning och sen kom Martin, Viking & Linus på besök......dessa fina yrväder är sååå kul o träffa speciellt när Viking fortfarande är sååå förtjust i Lykke!! Alltid hålla Nykke!!!

 
et
När denna klanen hade gått kom Camilla, Robban o Isabella med munkar o glatt humör......=) Alltid lika välkomna!! Vi drak kaffe pratade och sen dök Tobias upp för att hämta Frida.....han tog oxå en kaffe och sen vips så var kl halv 9.......

Kul med spontan besök men när alla har gått är d oxå skönt, man blir som så trött och matt på nått sätt!!

Att få behålla dom fina vännerna man har kvar är GULD värt, man behöver inte träffas så ofta fast när man gör d så känns d som man inte har så mycket att ta fatt..........!!!! nu är d natte tid!!! pok

Tisdag, morgon............

Härlig natt.........Lykke vaknade kl 5 drak lite välling o somnade sen om!!! Men sååå trötta vi var hela högen töser när klockan ringde kvar över 7................!! Seg start, lite frukost och sen var vi pigga o glada!!! Tog tilda till skolan och sen hem för att mysa ner i sängen igen.......Trodde jag!!! Lykke var i sitt esse o skulle inte ligga i nån säng inte.....så d var ju till o gå upp.....så nu sitter jag här i soffan med en utslagen liten Lykke.............



Idag skall jag träffa Frida, avboka foto tid hos Marit Lasson o få en ny, dammsuga kanske.........sy skulle jag oxå kuna göra ju!!! Jag har ju börjat klippa ut hakklappar av d tyget jag köpte o nu måste det sys på kantband!!!

Ha en trevlig dag!! pok

Måndag

Måndag = öppet hus = massar barn + deras föräldrar, fika, sång o trevliga stunder!! efter 2 timmar med 16 ändra barn i lykkes ålders ungefär åkte vi upp till Stallgatan (Camilla & Isabella) där var Jessica o Mathilda på besök!! Kul o träffa dessa 2, att se hur dom växer barnen är helt otroligt!!

 Lykke, Mathilda, Isabella!!!

Eftremiddagen blev till o plocka undan lite, ett fint besök av Jean o Moa, trevligt!!! Sen ville Lykke sova, då passade jag på att rensa kylskåpet o frysen, Emil o Tilda var i Ystad på årskontroll hos astma o laktos doktorn, sen skulle dom till Willy´s o handla så d passade bra att fixa i kylen!!!

Kvällen kom och vi åt.......sen tog Jag o Emil, Lykke en kvällspromenad.......Tilda var på gympa o vårt slutmål var att hämta henne där......vi kom lite tidigare o tittade på henne......!!!!

 

 

Tror kanske att jag behöver äta lite vitaminer så imorgon blir d no ner till hälsokosten för att köpa lite vitaminer!!!

Nu har lykke somnat på min mage o så skall kvällen fortsätta.......i soffan med lykke på magen o ögonen på tv:n!!! Sen sängen!!! pok

Födelsedagskalas gånger 2

Lördagskalas i Skurup...............Vi tog tåget från Tomelilla till skurup!! 

Tilda hade fullt upp med att hjälpa Kerstin i köket, hon e en duktig liten kock!!!!



Förrätt: Keso, skinka, succhini innehållet, vitlök. Blandat i succhinin, gratinerad i ugnen med parmesan ost!!!



Huvudrätt: Gravad fläskfilé med pressad potatis o sås!!! Underbart gott!!!

Efterrätt: Carolines egna chocklad o nöt tårta (gluten o laktosfri) med grädde, Som hon sen har dekorerat o slagit in i cellofan!! Super gott & väldigt fin!!!  Min syster hon e duktig hon!! Sen åt vi lite äppelkaka som mamma hade gjort oxå med vaniljsås!!

 

Kvällen var trevlig med kära släkten nära.........mormor & Lennart, Eva (monster) & Jörgen, Max, Caroline (syster) & henning, mamma & christer och så vi!! Mycket prat o skratt!! Alla somnade nog med ett leende på läpparna i går, iallafall gjorde jag d!!!

  



Fin Söndagsmorgon men såå blåsigt!! Snabb frukost i Skurup för att sen ta tåget hem igen!! Liten extra promenad in på ica och sen hem för Lykkes fukost!! Förkylningens tid börjar nog komma nu.......känner mig hänning, täpt i näsan o lite ont i halsen.......usch inget kul alls!!!

Jag o Lykke blir hemma och Emil o Tilda åkte till Sölvesborg för att fira Oliver (Tildas kusin) Info från dessa 2 när dom kom hem så hade dom haft trevligt o ätit gott!! Vi här hemma storstädade då huset och tvättade 2 maskiner.......tänka sig så hängde jag ut tvätten och den första maskinen blev torr men de andra hann inte........

Camilla o Isabella kom en runda och så åt vi kvällsmat tillsammans!!

Snart en ny vecka....öppet hus, babymusik, bad?? , ystad?? , ja visst e d kul när man inte har så där mycket planerat man kan bara precis välja om man vill ligga hemma eller ut o vara folklig!!! nu är d natt!! pok

Fredagsmys............

Att d e underbart att vakna upp till att solen skiner!!! Man kan inte bli annat än glad!! =) Efter att tilda var lämnad kröp vi ner i sängen igen och låg o myste tills d var gröt dax för Lykke!! Sen fix fix och på med jackan för att ta en promenad ner till ica, posta brev o handla lite.......Förtsätta vidare till Bullen & Bönan för en goood fika med Camilla & Isabella!!



Tog en tur till Bo Ohlsson för att handla tyget som fattades till kuddfodralet.......Sen fick Tilda oxå några leggings o en tröja!!

Mycket aktiviteter ute i vår trädgård nu i eftermiddag!! Jag har klippt gräset, halva i allafall, Emil tog halva när han hade vaknat!!=) Rensade lite i rabatterna och klippte lite trädskott.................Tilda med kompisen Nellie lekte med jord och gungade en del.........d e härligt att vara en skitig unge!!!

 


Min afrikanskalija blommar fortfarande det är den 2 stängeln och den är så fin!!! 

 

Nu e d fredagsmys med familjen, god mat, o tända ljus, soffmys o tv tittande!!! härligt!!! pok

Tyginköp & 6 månderskontroll

Onsdagen innehöll en super trevlig babymusik!!! en sväng upp till Camilla & Isabella........soligt o fint!!! Mötte upp Tilda efter hennes körlektion!!! När Emil kom hem var han helt i exstas o ville köpa en radiostyrd helikopter.......(någon på jobb som haft en sån med dit) så nu var d kört.......Bo Ohlsson skulle få ett besök........Närt vi kom därifrån hade vi 2 tavellistor, 1,5 m vaxduk, 2 m tyg, 1 skallra till Lykke. Tilda köpte bokmärken!!! Men ingen radiostyrd helikopter.......så d var bara till o ta oss till Alf´s leksaker.........ojojoj där fanns d mängder men inte dom priserna vi var ute efter......blev ingen där heller men Tilda shoppade en hamster på hjul.............!!!! Sen åkte vi Till Ingalill & Olle för att Tilda skulle sälja jultidningar o panda.........Tack för den goda äppelkakan o sällskapet!!!

I går sken solen men d var lite kallt i vinden..........tvätta, tvätta, städa. Efter lunch tog vi på oss o gick till bvc på 6 månaderskontroll, Doktorn kände o klämde o lyssnade......allting var bra med Lykke, och sen kollade han om hon skelade med ögonen men nix pix d gjorde hon inte!! Hon var 66 cm lång, vägde 6248g......hon växer den lilla!!

 

Sen tog vi oss en sväng till Erikshjälpen (jag,lykke,tilda & mamma) Där hittade Tilda en barbie pappa & bokmärken såklart!! Jag köpte ett tyg med bondgårdsmotiv på som är tänkt att göra tavla av..........jag hittade oxå en brio bräda som man hamrar ner ploppar i.........!!!! Toppen bra!!!

I går kväll har jag sytt på mina kuddfodral till soffan...........ja jo d blev helt ok faktiskt, synd bara att jag räknade fel o d fattas tyg till ett fodral!! =)
 

I går kväll tog Emil fram gitarren o plinkade försiktigt på strängarna...........Lykke blev stum av förundran och bara tittade på!!! Jag får nog se om jag kan hitta en gitarrkurs till Emil han vill så gärna lära sig spela nu!!! =)



Idag blir d en fika på bullen & bönan med Camilla med Isabella & Gina med Charlie!!! Sen om vädret tillåter blir d lite trädgårdsarbete!! ha en trevlig dag!! pok 

RSS 2.0