Gott Nytt År!!

Idag önskar jag alla ett Gott Nytt År!! O så hoppas vi på att nästa år blir lika fint o bra som detta har varit!!! =)

Satt idag o tänkta på alla våra hemlösa barn vi har i Sverige, Så alla vänner, sänd en tanke på alla våra barn där ute som inte har några hem & Hoppas o tro att deras 2011 kommer bli ett tryggt o varmt år!!

http://humanrightsweden.blogspot.com/2006/10/gatubarn-i-sverige.html Läste denna bloggen o kännde att jag nog måste gör mer för våra gatubarn!!!



Finaste detta året är när vår vackra dotter kom till världen, d e d mest underbaraste jag har varit med om. En upplevelse jag aldrig kommer glömma!!! Tack för att du kom till mig, d vackaraste på vår jord!! <3

 

Att jag har haft ett år som har varit som en bergodalbana de är sant, men att d nu efter mycket kämpande o min älskade fina familj o vänner till hjälp börjar d nu sakta men säkert att gå mot lite ljusare o klarare liv!! Tack alla som varit ett underbart stöd o funnits där när jag behövt någon att prata med!!!

 

Dagen kommer vi ägna hemma för att städa o laga mat till kvällen, Tillsammans med ossi kväll kommer Martin, Viking & Emelie att fira nyår med oss.

Kvällens meny:

Förrätt: Ost/skinkpaj med Sting

Huvudrätt: Bouillabaisse

Efterrätt: Mangosuprise med hallon/passionsfrukts sås.


Nu hoppas jag ni får en fin kväll/natt o att ni är försiktiga med alla raketer!! Ha ett Gott Nytt År!!! pok

Julen o alla dagar innan o efter!!

Ja då var Julen slut och snart nyårsafton, sen börjar vi på ett nytt o förhoppningsvis händelserikt år!!!

Dagarna innan jul var lugna, inte d minsta stressig.............Vi lämnade Tilda hos Anna dagen innan jul........flickorna myste llite i sina nya byxor.......=)



Så här såg d ut på kvällen innan julafton........Lykke uppe på 3dj trappsteget o lekte......lilla apan Lykke.....så nu skall d byggas spaljé så vi kan sätta grin i trappan.......

 

Julaftonsmorgon, Lykke fick ett paket o öppna från mina Kusiner (Julia & Elvira) o Jens o Maria!!! Finaste barbapappa mössan o vantarna!!! Jag som bara älskar dom!!! lykke blev jätte fin i d!! TACK!!

 

Dagen gick o jag skulle göra käck i micron.....efter lite diskution med Emil om vad man kunde ha för skål i tog jag min micro kanna från Tupperware........hällde i ingredienserna o in i micron.......deom första 5 minutern ok.....tog ut o satte in igen för att stå i 6 minuter........Lykke blev ledsen så jag gick o satte mig i soffan för att somna hene, Emil säger då: jag skall kanske kolla knäcken.......han går mot köket.......o då bara väller d ut brandrök......Shit.......micron höll på att ta fyr.............på mindre än 5 sekunder fylldes hela huset med brandrök......jag sprang ut i snön o stod på gården med lykke o gry medans Emil Försökte stänga av micron o få ut den, som tur var hade de inte börjat brinna i den då hade vi kunnat glömma Julafton hos oss, men d gick bra och vi vädrade i alla fönster i hela huset.......Mina föräldrar o Lillasyster kom en kvart efter för att fira med oss..........Phu......snacka om ångest, tänk om huset hade börjat brinna!!!

Adjö till Micron o Micro kannan............

Lykke var klädd i en ny fin Julklänning, strumpbyxor, o jul mokasiner!!!!



Finaste moster o gry var oxå Julfina!!!

Julklappsleken kan ta fram barnet i en, d har vi bevis på!!! =)



 Jag o min finaste dotter!! <3

 

Juldagen Tog vi o hämtade Tilda, sen åkte vi runt för att lämbna lite julklappar till olika......Vi slutade på Roma för att äta kvällsmat.....;) Resten av kvällen myste vi i soffan framför tv:n allihopa!!

 

Annandagen packade vi bilen o begav oss till Simrishamn för att fira jul med Farmor, farfar, Faster malin, Magnus o kusinerna Oliver O jack!!!! Massor med Julklappar och mat opch mycket skratt o glada miner!! Kan inte bli bättre!!! =)



 

 Lykke hittade en Ny kompis!! Han dansade o sjöng jätte fint tyckte alla baren men vi vuxna kunde nog vara utan den.........*=)

 Mys i kökssoffan för att sen ge sig på Den goda kalkonen!!! =)

Kvällen kom o vi skulle stanna över i S-hamn, då fick vi låna Farmors lägenhet..........När jag o Emil gick kvällsrunda med gry passade Tilda o Lykke på att mysa med Farmor o farfar!!!




Igår Tisdag, sovmorgon till 9.30, frukost sen tog vi på oss och ick ner i byn, Biblioteket för att lämna tillbaka o låna nya böcker, sen gick vi till d nya fiket "Fiket" för att fika Lunch med Julia!!! Efter Nästan 2 timmar på fiket med mycket mysigt prat o god lunch tog vi på oss för att gå en runda till i byn för lite ärenden......




 

Idag var vi oxå väldigt trötta.....9 vaknade jag av att d var helt tyst i huset.........så sden frukost idag oxå......solen skiner o d e helt vindstilla.......underbart!!! Vi klädde på oss för att gå till ica o handla lite, tog en sväng till Lidl för att handla barn bubbel till nyår o hattar till nyår!!! =) Hem lämnade maten, tog gry o pulkan för att tillägna 2 timmar ute i snön o d fina vädret!!! Så nu med rosiga kinder och hundriga magar skall vi ta lite lunch, vänta på att Emil kommer hem, då skall vi sätta lister på flickornas rum...........Kanske blir d en liten promenad med hela familjen i kväll då d e såååå skönt ute!!! =)

 

 

Hoppas ni haft en lika fin jul som jag!! pok!!

Veckan i korta drag!!

Nä nu har jag inte varit super flitig på att blogga!! Har haft lite annat o på nått konstigt vis har vi varit botten trötta på kvällarna fast Lykke har börjat sova hela nätter!!! För mycket sömn, gör att man blir trött?? Är d så???



I torsdags förra veckan åkte vi o bowlade......snöstorm ut så vi vaar dom ända i bowlinghallen!! Tilda tyckte det var super roligt!! Lykke hade hela golvet för sig själv o dom lysande bowlingkloten var oxå roliga att pilla på!! =)

 

Helgen var lugn fast Lykke har varit sjuk, fick antibiotika av farbror doktorn på Nova KLiniken då lungorna lät förskräkliga sa han, ögoninflammation, snoriv, hostig, ja allt i en förkylning..........så vi missade massor med avslutninga som babymusiken o öppethus!! Men vi var på Tildas Kyrkisavslutning på Tisdagen, fika i församlingshemmet och sen avslutning med sång i kyrkan, Tilda & kompisen Hanna sjöng "nu tändas tusen juleljus" för alla i kyrka!! D var såååå fint!!! =)



Denna vecka har d blivit kallare o kallare!! snön ligger fortfarande kvar o kommer göra d ett tag till!!! Mysigt med en vit julafton!! =)

Jag har oxå sytt 2 mössor, mest för att pröva mig fram!! kolla mer på www.jamsdesign.blogg.se bilder och fler tyg som skall beställas!!!


Igår Var d super fint väder. Sol o kallt, så jag o Lykke gick o hämtade Tilda på skolan, Tilda hade bestämmt att vi skulle fixa en liten överaskning till pappa naär han kom hem.........pepparkakor o varm choklad i snökojan!!! O Lyckat blev d men d var sååå kallt så vi flyttade in efter en liten stund i kojan!!

På kvällen åkte vi på Julgrans jakt!! Bara en liten bit från oss i tryde fanns en gubbe som sålde 150:- o ja jo den var väll fin!!! Liten o knubbig kan man väll beskriva den!!! =)

Lykke o jag blev lämnade hemma medans Tilda o Emil åkte o blev klippta!!! dom blev super fina!! =)

Vi pyntade o pyntade och hade super mysigt hela kvällen, när alt var färdigt släckte vi ner o lät granen lysa i vardagsrummet o vi tittade på!!!

 



Idag Onsdag är d 2 dagar kvar till jul, d mesta är klart o jag är inte d minsta stressad!!! Lite städning och kanske en runda in på Bo Ohlsson för att handla Julklappar till Julklappasleken.......sen skall vi hämta Tilda redan halv 12 då dom har skolavslutning idag!!
I kväll om vädret är bra skall vi åka till Borrby o hälsa på Emils mormor o morfar o önska god jul!!

Ha en fin dag allesammans!!! =)

Måndag

Jopp då var d måndag, fast den är ju slut snart...........

I morse var d som vanligt, Tilda till skolan och jag o Lykke åkte till Öppet hus!!! Vi var en lite skara idag där men d e oå lite skönt ibland!! Så länge Lykke har roligt o man har trevligt kvittar d hur mycket folks som är där!!

Efter Öppna tog vi en runda på Bo Ohlsson för att hitta en Julklapp till Lykke, lite fleece tyg, och en tröja till mig själv!!

Emil ligger hemma o är sjuk så vi försökte att vara hemma så lite som möjligt under förmiddagen!! Likke somnade efter lunchen, då satte jag mig o sydde o klippte ut lite sagellappar i nytt tyg, kolla www.jamsdesign.blogg.se där finns haklappar o sagellappar till försäljning, kanske en fin julklapp!!!

Lykke fick en jätte fläskläpp ikväll, hon kröp o var för snabb i krypet snubblar till o kör huvudet ner i golvet, överläppen sprack hur d nu kan gå till när hon inte har tänder eller d fanns nått att slå i.....??? Blodet rann o liten var super ledsen, nu är d över men hon ser ännumer ut som sin pappa nu " snus" underläppen!!! =)

Kvällen blir tidig idag, måste ladda upp batterierna inför imorgon, Avslutning på Babymusiken o Avslutning på Tildas Kyrkis, Läkarbesök och kanske en runda till Rehab för att träna!!

Ha en fin fortsatt måndags kväll!! POK

DobiDobi tävling!!

Idag har jag varit inne på www.joosefinea.blogspot.com för att kolla hennes kommentarer om mina haklappar som hon gör reklam för!! Hon skriver mycket och har en super fin Blogg så kolla in den vet ja!!!

Inne hos Josefin Hade hon en tävling om Moccis Mockasiner från DobiDobi!!

  http://joosefinea.blogspot.com/

Dom är jättefina alla 3 men om jag fick välja skulle Lykke klä bäst i Bi Moccisarna!!! =) Dobidobi har oxå en Facebook sida......kolla in den vet ja!! 

Nu håller jag tummarna på att tävlingen kanske går hem!!

Meningen med........

Låg i sängen i går o såg på Sex and the city filmen, funderade på alla vänner, många vänner, nära vänner, ytliga vänner och käraste vänner, Hur vet man vilka som är vilka o hur tar man reda på d??!?! Sen säger dom ju att den bästa vännen behöver man inte träffa på långe o när man väl ses känns d som man nyss träffats o har allt att prata om!!! Ja jo, dom vännerna har jag ju faktiskt!! =)

Helgen har gått fort!! Lördagen vaknade vi alla lite slitna o förkylda, Jag med öronont, Emil med halsont o nästan ingen röst, tilda med en fruktansvärd hosta o Lykke med snor i hela huvudet, hosta o en början på ögoninflammation.........Vi fixade till oss, satte oss på tåget till Simrishamn för att åka till Tösernas farfar o farmor!!! Men först tog vi en runda till Lindex för att sjoppa lite Julkläder till Töserna!! Ett antal 100 lappar fattigare o en stor påse med mycket fina kläder till dom båda!! Varsina julklänningar, strumpbyxor/leggings, skoftor, Byxor, tossor..........Emil o Lykke var inte så roade av att gå o glo på kläder men jag o Tilda kunde hålla på ett tag till om vi fick!! =)

Kvällen kom o farfar bjöd på Ål middag, för alla utom Emil o Sven blev d Fläskfile o potatismos då vi inte är sååå förtjusta i Ål!!! Äppelkaka till efterrätt!! Sen var vi mätta o trötta.......Satte oss på tåget hem, regn i Simrishamn blev till snö i Tomelilla!!! Damp ner i soffan för att se "Så mycket bättre" sista avsnitt!!! Sex and the city o sen somnade jag!!!

Idag vaknar jag upp med öron o hals ont, emil har ingen röst o töserna hostar. Då solen sken tog vi en runda ut innan lunch o åkte pulka!!!

 

 


Varmchoklad o rån efter pulka åkningen, sen satte jag o Tilda igång o bakade, Tilda tog fram sin egna bakbok, där läste o gorde hon en Tiger sockerkaka helt själv!! Sen hjälptes vi åt med att göra syltkakor, dessa bjöd vi Farmor o farfar på som kom på besök, på besök kom oxå Camilla, Robban o Isabella. Vår dator klyddar fortfarande o Robban hjälpte oss med detta igen!!! =)



Tacos till kvällsmat, mys i soffan o sen en kvällspromenad med Gry!!! Sista dagen på helgen o snart börjar d närma sig avslutningar på alla våra aktiviteter......Denna veckan händer det mycket!!! =)

Hoppas ni haft en lika fin helg som vi har haft!! =) snart sängen o en ny vecka framför oss!! Pok

Lucia, Promenad, pyssel, disco o mys!!

Oj vilken fullbokad Fredag vi har haft idag!!! Morgonstund har guld i mun, kl 06:45 ringde Tildas väckarklocka då väcks jag av en Tilda som kommer in till oss o sjunger We wish you a merry Christmas........i en swengelsk version!!! Hon e såå fin!! På med pepparkaks kläderna, Lykke har oxå fått pepparkaks kläder o kommer att matcha syrran på hennes lucia dag i skolan!!!




Långpromenad med Madde o Mea!! Härligt i detta fina vinterväder, solen har varit helt fantastisk idag!! Efter promenaden myste vi lite o åt lunch hemma hos dom........När emil kom hem pyste vi till Fritids för att ha pysselkväll där........Pepparkakor, kaffe o saft fanns oxå att smaska på!! Vi pysslade för fullt alihopa!!! O fint blev d oxå!! Lite pyssel till granen o lite till fönsterna, ett pyssel till Julkorten oxå!!! =)
kvällsmat och sen ombyte för stor tjejen som skall bege sig tiil disco!!!! =)

idag har jag fått papper från skatteverket för jag skall söka om fa-skattsedel, wow vilket gissel o hu så svårt att fylla i!!! =)

Nu förbereda fredagsmys o Idol finalen!! Undra vem som vinner??? ;)

Ha en fin helg!!! pok




ojoj

Oj vad här händer grejer!! =) helgen har varit fantastisk!! Var på loppis o fyndade mängder för en 100 lapp!! Emil fixade en diskmasdkin till oss.......jiiippppiiiii!!! så nu diskar jag i den för första gången!!! =)

Lykke har blivit en livlig skit som absolut inte sitter stilla!! d e kul men ibland rätt påfrästande med alla dessa "nej" "fy" ajaj" hela tiden men dom skall ju oxå lära sig!!!b =)b

Sä här såg mitt o Tildas pepparkakshus ut i morse när en liten Lykke hittade d!!!! =(

 

igår var jag hemma hos Madde på kvällen, hon hade ett inredningsparty från Nordljus!!! www.nordljus.nu Jag anmälde mitt intresse till ett party så då blir d hos mig!! =) kanon fina saker!!! o fattig blev jag!! =)


idag har jag prtat med skatteverket om f-skatt sedel då jag har fått 2 förfrågningar om mina haklappar vill säljas i butiker!! =) kul o spännande!! vi får se var detta bär hänn!!! =) www.jamsdesign.blogg.nu

ha en fin dag!!! pok

Jaha, då har emil varit i byns alla affäre...

Jaha, då har emil varit i byns alla affärer o letat efter en släde som man kan skotta snö med, fast ingenstans finns d kvar o lika fort försvinner dom om d kommer nya! Kass vi som har en uppfart fylld med mycket snö! Lykke stod helt själv ida under madde o meas köks bord! Fikat på saffransmuffins o kaffe hos dom! :-) Ikväll blir huset fullt med poker tokiga grabbar! Jag får se vad jag o lykke gör, tilda är hos sin mamma denna helgen! Ha en fin helg allihopa! pok


babymusik, snö, snö & SNÖ!!!

Onsdagen började fint med klar himmel & snö på marken. Klockan kvart i 9 steg vi utanför dörren för att möta upp Cissi & Leia, Madde & Mea för att bege oss till babymusiken, men som från ingenstans kommer världens snöoväder!!! Lykke har d fint inne i sitt lilla kyffe i vagnen!! Men vi såg ut som vandrande snögubbar som försökte putta fram barnvagnar!!! Fram kom vi iallafall o sjöng gjorde vi!!!

 

 Roligt har dom!! =)

Igår torsdag satte jag i gång med en storstädning av vårat "skrotrum" igen!!!  Lykke somnade i sin liggdel till vagnen o sov gott där så då passade jag på!!



 före städning!

 efter städning & d bästa av allt.......jag städade fram en fin syhörna till mig så nu slipper jag sitta i vardagsrummet o skita ner o låta!!! =)

 

 

Mitt i allt städande vaknar Lykke o städandet var helt meningslös då, jag plockade undan o Lykke drog fram igen......så vi satte igång o baka istället.......Saffransmuffins med mint frosting o silver kulor!!! Mmmmm ni kan tro att d e gott!!

 

Snön bara vräker ner o har gjort så hela natten, vaknar upp till ett snötäckt Tomelilla........idag får vi se vad vi hittar på med!!! pok


RSS 2.0