TUNG helg!!!!

ILördags hade jag ställt in mig på att åka på loppis i Öja kl:12 tog vi beslut o skulle köra....tur att jag kollade tidningen innan för loppisen stängde 12 o öppnade inte 12 som kloka jag trodde.......blääää där förstödes hela dagen tyckte jag.........med loppis sug i kroppen körde vi till Skurup o hälsade på Mamma o Christer o Rambo....men först en sväng in på loppisen i skurup......hittade inget fynd men jag hade iallafall fått strosa omkring på en loppis!!! =)

 

När vi kom hem, satte vi igång o flyttade möbler och saker till Tildas nya rum!! Sen flyttade vi in vårt rum i Tildas gamla och gjorde hyffsat fint där!!!!

Idag hade vi besök av Skurups folket och Rut (Christers mamma) hade med  sig 2 paket med till oss.......tanten hade varit nere på "Pyret" i skurup o handlat en jättefin vit tröja och ett par rosa byxor och ett bar jätefina strumpor till bebisen.....sen i det andra paketet faanns det 2 koftor, 2 byxor, 2 mössor och 2 par strumpor allting stickat utav henne......det var jättefint!!! Tack så mycket gammelfarmor Rut !!!!





När Tilda kom hem i dag sprang hon upp på ovanvåningen och öppnade dörrer till sitt nya rum......waaaawwwooo!! Sååå fint det är!!! Lyckan var stor för tösen och hon gick omkring med ett stort leende på läpparna och kollade alla hörn på det nya rummet!!!! =)

Vår gammla sovrum skall bli bebisens och är i rivningsfas förtillfället!! men det är bra för då har jag att göra på dagarna mellan varven när jag känner mig rastlös!!!

Helgen har varit mysig men med en hel del sammandragningar några som inte känns alls o några som har gjort botten ont!!! Nu känns det på riktigt att man har en till människa i magen.....jag känner mig sååå tung allt är jobbigt...att gå, att stå, att sitta o ligga.........händer o fötter börjar svullna på kvällarna o ryggen värker......nog med klagande.......det kommer ju faktiskt någonting fint av det....tur är väll det!!!

 

 


Hela veckan lååååång!!!

Beklagar beklagar att jag inte har skrivit på ett tag.....o jag kan inte förklara varför.....tyvärr...men nu......

Iveckan var vi på biblioteket och Tilda fick pyssla på bildkonstskolan tillsammans med 14 andra flickor...tyvärr fick inte jag vara med.....Emil var och handlade nytt golv till Tildas rum.......så jag fick gå en runda på Pigor och Drängar och titta på bebiskläder och lite kläder tIll Tilda.....Tilda fick ett ipod fodral med Hello Kitty på och bebisen köpte jag ett par Heffaklumpsbyxor till........

Onsdag och lekdag för Tilda med komisen Ellen.....Phu phu dessa töser!! Huset var fullt med galenskaper från kl 10 - 14, jag fick klämma in ett besök i badkaret för flickorna för att jag skulle kunna städa lite.....det var toppen!! =)......men det är ju så kul att se när dom leker bra och at dom trivs ihopa!!

Efter bad och ett kärt farväl till Ellen pimpade vi till Tildas hår innan bilen gick till Lund för att lämna Tilda till sin mamma......

 

Jag o Emil tog oss ett besök på Nova Lund och Tittde lite i affärer....Emil shoppade en jättefin cardigan på H&M . Mat på Nova och sen bilen tillbax till Tomelilla, där väntade ett härligt besök hos Julia, Martin, Viking o Linus....det blev kaffe, kladdkaka och blöjor på huvudet!!!

 

Torsdagen innehöll golvläggning, golvläggning och sortering sortering..........Klart blev det och fint blev det!!

 

 

Idag vaknade jag och var botten hungrig kl 6 i morse.....jag åt 2 mackor och la mig igen somnade som en klubbad säl och vaknar av asfalt som slår på sovrumsfönstret......o klockan är halv 12....... oj oj oj!! Trött som sören tvingar jag mig upp ur sängen kvart över 12 och ringer vägverket för någon har tagit konen utanför och se frukost....efter det tog jag o Gry oss en nästan 45 minuter lång promenad i Solen.!! MMM så härligt med solens strålar i huvudet!!! 

Kvällspromenad men Emil o Gry till konsum och en liten runda i byn för att handla!! Sen laga kvällsmat....härlig köttbit med pommes och berneisås mmmm....nu skall jag luta mig till bax i soffan för let´s dance och hoppas på en solig dag imorgon oxå!!! Pok

 

Ett eget rum med dörr är inte fel.....=)

Vaknar av att jag mår hysteriskt kasst.....rusar upp på toa och kräker.....mmmm jag som hatar det....får sån näradöden upplevelse........=(

lite vila och lite till vila sen kände jag mig hyffsat bra igen!!

Tilda hade kompis hemma nästan hela dagen.....fullt ös medvetslös...o jag önskar ännu mer att hennes nya rum blir färdigt snart så hon kan få en dörr...för det har varit markolio på högsta volym.......

Imorgon väntar besök hos barnmorskan och pyssel på biblioteket med Tilda mellan 13-15

   Tokiga Töser!!!! =)=)


Teckning till bebisen.....!!!

Söndag & en härlig dag framför oss...... Besök på Bo Ohlsson för att köpa leggings till Tilda.....värsta fyndet 4 olika leggings för 60:- på rean istället för 1 par för 50:- =)

Sen bar det av till Ystad och Tildas gympa 1 1/2 timme.....tösen blir bara duktigare o duktigar!!!

 

 

 

När gympan var över tog vi oss sakta men säkert hem......då vägarna inte var super bra.....väldigt hala!! Kaffe hos Julia o Viking o Linus......gott gott i denna kyla det har varit idag!!!

Efter kvällsmaten såg vi lite bullibompa och sen tog vi ett ryck och målade på bebis magen.....det var populärt.....får man värkligen det?? undrade Tilda!! Glad som en speleman!! Tilda målade en jättefin prinsessa och skrev till bebisen och Viking målade lite strek här o var...........

 

 

  Nu trivs jag & mår hyffsat bra!! Livet rullar på och jag är glad att jag har min familj och mina fina vänner!!! Allt börjar kännas konstigt då det närmar sig en massa saker......älskar er alla!!!! Pok

"här fanns bara en massa skit...ja!!!"

Vaknade och hade en mysig frukost med familjen!! Solen börjar spricka igenom molnen.....härligt!!
Storasyster hade inte någon bil o kunde inte ta sig till Tomelilla idag......trist=( men men så e d ibland...det kommer fler tåg....!!!! =)

Rastlös som jag är, tog jag ett beslut att vi skulle åka på loppis och mysa runder.....Jaaaa sa Tilda och Emil tyckte det var ok!! Vi fyndade 2 vuxen sällskapsspel, Tilda fyndade 1 cd skiva, 1 spel & leksakshundar till barbie.....sen hittade jag en tant som stickade världens finaste mössor......Det tyckte vi allihopa så Tilda fick en och hon tycktte vi skulle köpa en likadan till Bebisen......så så blev det!!!

 Vi promenerar lite till på loppisen och Tilda står o tittar i ett stånd....plockar lite bland olika saker, titttar på den som säljer och säger "här fanns bara en massa skit ja"!!!! Och gick där ifrån.....!! Hihihihi.... dessa ungar, vart får dom allt ifrån!!

 

Efter loppisen körde vi o handlade bullar sen blev det fika hos farmor i Simrishamn!! =) Det blev där oxå besämt att farmor skulle följa med till badhuset o bada med oss!!
Så av bar det till korsavadshallen och badhuset!! 

 

 

 Trötta och glada åkte vi tillbaka till farmor och fikade igen......sen bar det av hem för kvällsmat i tv-rummet och helkväll med mys!!!!

pok

Städning & Tacos kväll!!!

Idag vaknade jag 10.30 oooo det är härlig men ändå lite skräck upplevelse att vakna så sen....jag e inte van vi det plus att hela dagen har ju gått då typ!!

Snö snö snö snö & regn regn regn......ja låt det regna så snön försvinner.....nu vill jag ha vår faktiskt!!=)

Hålet i vägen har gått upp igen men nu har dom på vägverket tat sitt förnuft till fånga och lagar inte hålet igen med sån där skit asfalt utan nu har dom satt en kon på vägen.....det tycker vi om !! Bra vägverket!!!

 

Dagen har varit trevlig....huset blev fint efter en storstädning och sen bar det av till Julia o Martin o Viking för en mysig Tacos kväll!! Tack så mycket kära ni!!! <3

Tilda avröt kvällen med oss för att åka till skolan kl 19 för att gå på sitt första skoldisco!!! Flickan var helt i exstas.....o säker lite närvös!!! Men hon blev fin i sin lila klänning och plattat hår & med lila ögonskugga & läppglans!!  När kl var 21 åkte vi o hämtade en lika glad Tilda som när vi lämnade henne.....men så svettg och rosig om kinderna!!! Det var sååå mycket barn överallt och alla var lika uppspelta och godis & saft kickade!!=) Härligt att se alla flickor uppklädda i finaste klänningarna och skor och fina i håret, pojkarna i fina skortor och en cool vaxad frilla!!!  Det är då man tänker tillbaka på sin egen skoltid!!!

Just nu sitter jag och ser fram imot morgondagen då Jenny och Alice skall komma från Malmö till Tomelilla för att göra det hon är sååå duktig på....Att fotografera mig, Emil, Tilda o Bebismagen!!! Hoppas på fina bilder men det blir det helt klart!!!

Trött o sliten......ont i ryggen, svullna fötter!!!! =) Jag skall sluta nu och förtsätta tjata efter en massage av Emil......pok

Härlig frukost och sista dagen.....

Idag startade dagen med en härlig frukost med bullar från Kringlan som Gina hade köpt med sig........och inte att förglömma en tallrik med fil och musli!!!

Gina hade även köpt med sig saker så när hon kom ställde hon sig och började göra hemma gjorda semlor, som vi sen satte i oss på tvären......!! Tack Gina!! Det var super gott!!

 

Ett besök på mvc och en träff med föräldragruppen stog oxå på "att göra" listan, där vi idag pratade om riksförlossningar.....kejsarsnitt i olika former och uttal......lite läskigt men vafan bebisen skall ut på ett eller annat sätt.........=)

När Tilda var hämtad hos en kompis stod det mat på listan och idag blev det hemma gjorda hamburgare!! Sen tog vi oss ut i snöstormen så just då var hysterisk.......in i bilen och en kort biltur till Julia & Viking, där vi bara myste med dom och barnen ägnade lite tid i badrummet när Viking badade då för att dom ätit glass och olycker händer ju!!!! Vi drack te och åt vindruvor, det blev även en hel del pratande!!! Tack Julia o Viking för kvällen!! Alltid lika trevligt!! =)  Idag är sista dagen för Emil att köra o jobba på Kiviks musteri och det är vi glada över.......=) Nu kan vi börja ett liv utan skiftarbete och emil får nära till jobbet igen.....oooo jag e sååå glad över detta!!

 

 Imorgon ser vi fram emot Tildas första disco på skolan.....stora tjejen!!! Detta skall dokumenteras....jag lovar!! Morgondagen innehåller nog lite dammsugning, undanplockning och målning!!! Tack o hej!!

Åååå trevliga Onsdag, Onsdag......

Började dagen med en stor tallrik fil & musli....mmm...jag har blivit rent besatt av det!!! Sen en massa prat och ringande till vägverket och mejlande till kommunen om våran väg utanför oss....den har gått isönder och asfalten sprätter upp på våra fönsterrutor.....inte så trevligt.....det kom en nisse o fixade det sen tog det inte många timmar typ 3 sen var det uppkört igen......snacka om att vi har autoban utanför oss.....jag håller på att bli knäppare!! Nog om tråkigheter.....

Drog med mig syster ner i by och promenerade inne på EM möbler för att se på säng och sen tog vi en tur in på biblioteket och konsthallen.....som Julia tipsade mig om......om ni har tid o ork gå in på konsthallen och se på den utställningen dom har där.....Chinagirl heter den.....handlar om alla flickor som försvinner i kina varje dag...typ omkring 2300 stod det...fan helt hemskt!!! Men gättefina saker och tavlor på kinesiska flickor....trevligt!!

 

Nästa besök fick Pigor & Drängar för att titta lite på kläder till Tilda och även till bebis....dom har ju nämligen halva priset på allt i butiken....vi hittade massor men tyvärr så har jag inga pengar....får ta en tur ner där efter löning om det finns kläder kvar då.....Hoppas hoppas!!!



Dagen på byn slutade med en fika pause på Reimansbageri med semla för mig och winerbröd för Caroline......

Sen kom mamma....ooo kära mamma!! Droppade av Carolin på tåget i Ystad och stackaren det var inget tåg utan busssss......hela vägen till Malmö.....Tycker synd om dig syster min....2 timmars resa blev det ungefär för henne...=(  Mamma följde med mig och Tilda till Ystad som moraliskt stöd när Tilda skulle på Gymnastik....attsingen vad denna tösen börjar bli duktig på det dom gör.....hjula, kullerbyttor,hoppa på trampets, trampetsvolt med hjälp av ledare sidan om....duktig som sören är hon.....När gympan var slut var vi hungriga som vargar och det slutade med ett efterlängtat besök på Mc Donalds för en cheesburgare i bilen på vägen hem......

 


Väl hemma hjälpte mamma mig med Tildas klänning och nu har hon åkt, jag har sytt lite till på den och nu är den snart färdig den oxå.....känner nu att jag behöver lägga mig på rygg eller sidan för att sträka ut och kanske med en trödgårdstidning i handen för att längta till våren och alla planteringar och fina blommor....så blir det!!

Pok

       

Lillasyster på besök!!

Idag har jag äntligen fått besök av min kära lillasyster från Malmö!!! Mysigt!! Grönsaksoppa o scones stod på matsedeln....sååå gott!!! En hel del mys i soffan och mycket klappar på magen och bebis prat! Älskar att ha min syster hos mig...känns som gamla tider när man bodde hemma hos mamma!!

Jag fick en jättefin present av Caroline oxå.....en hud lotion (satin lotion) från Kerstin Florian spa face!!!! Alldeles fär mycket igentligen!! Tack kära syster! Jag är mjuk som en silkes mask på magen och händerna!!!

 


Vårat underbara lilla pyre!!!!

Idag var en stor dag för mig.....o ja säker för Emil oxå!!! Vårt andra ultraljud på pyret och denna gång i Simrishamn!!!! Tanten som tog emot oss var helt fantastisk......grå hårig o lite skakig men med ett jätte leenede på läpparna och det märktes värkligen att hon brann för detta jobbet!!! Sånna gillar vi!!! =)

Nu ligger jag där raklång på britsen och hon kletar in magen med kall gelé.......ooooo vad det pirrar i magen....jag e sååå NERVÖS......för tänk om bebisen inte har 2armar o 2 ben eller någonting annat är fel på den!!!!

OJ......vilken ackrobat till bebis du har i magen säger hon direkt.....bebisen ligger med foten ända upp i huvudet....hihiihihhi...en riktig lite gymnast.....!!!  Hon fortsatte o visa ryggrad, hjärta, njurar, tår, nackhår hade den oxå......!! Ja jo vi hade ju tänkt att ta reda på vad det blir för kön på barnet.....säger Emil och vips så säger tanten......jaha då får jag gratulera till er lilla flicka då.!!!!! FLICKA!!!! Vi skall få en flicka!! åååå hela världen framför mig blev rosa......konstigt nog hade vi allihopa förutom Emils mamma trott att det var en lite pojke i magen.....men tji fick vi......!!! Men vi är såå glada över lila flickan oxå!!

Saken är den att hon ligger väldigt långt ner och har redan plaserat sig där hon skall vara......så bli inte förvånad om hon kommer tidigare säger barnmorskan till oss......!!!!

Flicknamn.......kom gärna med förslag allihopa!!! Nu skall jag fortsätta drömma om pyret och alla fina saker vi fick se idag!! 

Biblotek besök med Tilda efter jag hämtat henne på skolan.....lite trädgårdstidningar, häst böcker som tilda valde.....sen anmälde vi Tilda till en sportlovsaktivitet på bibloteket!! 

Lungna kvällen med litet besök av Julia och nu skall jag njuta av min uppspelthet och sätta igång o rensa lite ibyrålåder där uppe.......!!!

Lägger upp lite bilde här bå vår lilla flicka......bild 1 är foten över huvudet och bild 2 är en gäspig lite flicka med sååå fina läppar och näsa!!!

 Foten i jänm höjd med huvudet....

  Svårt att se men hon ligger med huvudet upp och gapar.....

Kompiskramar symaskinen & Alla Hjärtansdag!!!!

Helgen har varit en hel lungn helg.......jag har nog lärt mig konsten att kunna koppla av.....o det är jag tacksam över.....*!!!!!!!  Vi tog en storstädar dag på fredagen och sen åkte vi å åt kioskmat......inte orkar man att skita ner sitt fina hus när man har städat hela dagen.....=) Fick tillomed upp nya gardiner och möblerade om lite bland blommorna igen........




Lördagen blev en utflyksdag då efter frukost tog vi bilen och pös iväg till Ystad för att hämta en babybox på babyproffsen med en gratis bljöhink, lite blöjor, napp, tvättservetter, tidning, lactacyd tvål, och en massa erbjudanden på olika bokklubbar och tidningar......Roligt roligt!!! Efter det åkte vi till......en bilfirma och provkörde en bil.....men nääää det var ingen höjdare!!! Sen bar det av till Skurup för ett berök hos mamma o Christer.....först blev det en runda inom konsum för att handla Semlor till kaffet.....mmmmmm!!!!!

 

efter ett tag i Skurup åkte vi hem o lagade mat.....fick besök av Jean o Tony.....som dom även fick lite mat!!! =) Sen blev det slappa i soffan och då såg vi den nya Wallandefilmen "Dödsängeln" den var faktiskt bra tyckte jag........!!!! Filmkvällen fortsatte och då blev det den nya Sherlok Holmes filmen.....men jag var VÄLDIGT trött så 5 minuter efter att den börjat somnade jag gott i soffan!!! det var min lördag!!!

Söndag o Alla hjärtansdag!!! Sov morgon och blev väckt av Emil med ett litet paket på sängen......Jättefina troso och ett Stort marabou choklad.....mmmm!! Jag älskar dig, Emil!!!! <3<3

   Dagen fortsatte med en härlig promenad i skogen..........!!! Fick ett litet ryck och vill sy lite till.......började med att klippa mönster och fick fram tyg.....sen satte jag igång o sy.....o sy o sy o sy......resten av dagen har jag tillängnat detta......snöade helt in i det!!! Men attsingen vad roligt det är när det börjar bli någonting...då kan man ju inte sluta ju!!!!

   

Imorgon väntar ultaljud i Simrishamn och det skall bli såååååå spännande......!!! Att få se lilla pyret och vet att det inte är så långt kvar gör mig både nervös och sprudlande glad......konstig känsla!!!

God kväl!!!! l


Konsten att sitta stilla o sy.........

Idag vaknade jag med ett lyckorus i hela kroppen......Underbart!! Pigg o vaken tog jag o Tilda oss ann morgonen på bästa sett!! Frukost, avlämning på skolan och sen hem, ut med hunden en promenad och sen kom mamma!!! Då blev det  ännu bättre....mamma hade köpt jätte fina bebis kläder till oss......en super söt liten mössa och en massa bodys o byxor.....tack mamma o Christer....kan inte bli bättre....att det sen har gynnat Skurups bästa barn klädes affär "Grynet" är oxå ett plus!!!!

Med andan i halsen for jag ner till min hjärnskrynklare för ett samtal o sen tillbax igen, där mamma redan har börjat på någonting som skulle bli en underbart super trevlig sy dag..........!!!!!!

Mamma o Lillasyster (caroline) hade vait på Stoff & Stil i Malmö i går o köpt jättefina tyger och mönster till både bebisen o stora systern Tilda!!! Bebisen fick en sparkbyxa (mönster) och Tilda fick en klänning (mönster) och fina tyger igen....... Då jag alltid har gjort allting jag gör i en hastig tackt fick jag idag lära ig konsten att sitta stilla o sy en hel dag......UNDERBART.........väldigt rogivande faktiskt när man väl kom in i det och saken man sydde började likna någonting..!!  Med mamma kom oxå ett häftigt snöoväder  o i det snöovädret kom Gina iklädd gympaskor.....!! Då väntade kaffe och massor av hembakade kakor.....rulltårta, kanelbullar o tigekaka....mmmmm!!!

Efter ett antal timmar av mönsterritning och samtal åkte mamma hem i snöovädret o min käraste Emil kom hem med ett super stort leende på läpparna.......Han börjar nytt jobb den 24/2 på sitt gamla jobb Norfrig!!! Åååååå vad vi är lyckliga....detta kan inte bli bättre!!
Efter kvällsmaten tog jag en paus i min systuga....nu bar det av till Familjen Lasson/Mattisson för ett härlig umgänge med kaffe, mycket lek med viking (smyga på knä på golvet o skrämma alla) å ny är jag helt kass i ryggen o knäna bultar...., men vad gör man inte för dessa små kära barn.....så härligt att se dom skratta o vara glada!!! Kramar o pussar slutade kvällen hos dom med sen hemkörning i snön.......

Fortsatte med att sy när jag kom hem fast då var det knappar o tyckknappar som skull på plats.....Emil fick assistera när jag skulle ha på de förbaskade tyckknapparna men annars var jag ju snart färdig och resultatet blev..........

 

  Ja jag e faktiskt väldigt stolt över mig själv att jag har lyckats att genomföra detta och att resultatet blev super fint!! Troro nog att jag skall fortsätta med detta....att sy bebiskläder är hur kul som helst!!! Imorgon blir det nog att klippa o trixa med Tildas klänning och här kommer lite bilder på tyget somhon har valt själv o mönster som mamma har köpt till oss......Kommer bli så fint!!!!

 

Tackar oxå idag min kära svärmor för att jag har fått låna hennes trotjänare till symaskin!! Den kan ju allt fast den är såååå gammal!!! Tack igen.....detta hade aldrig gått utan din hjälp!!! Tortjänaren nr: 1
  Nu trött o värkande rygg skall jag luta mig tillbaka på Emil och försöka slita han från fotbolls matchen.....hur deet nu skall gå.....men försöka går alltid  =)=)!!!

God NATT!!!

Hel go helg.....fredagsmys...Buddy Holly....mm

Vår helg började helt ok.........Fredagar är ju alltid en dröm....!! =) Efter en goood Tacogratäng myste vi ner oss i soffan och såg på våra kändisar när dom dansade loss......

Lördage skulle innehålla en mängder saker......efter att ha haft mysig frukost med tända ljus och te......packade jag o Tilda ihopa lite saker och sen bar vi oss av till Simrishamn och Farmor som destination......En helt super god lunch fika med nybakad formfranska och hela bordet fullt med pålägg och ägg väntade där.........mätta o glada....pussa o kramade vi om Tilda och åkte själva hem igen för en uppfrächning...........Nuuu väntar En Toppen kväll med Julia & Martin i Malmö.....Först filéfrossa på rådhuskällaren och sen en superbra show på Malmö arena......BUDDY HOLLY!!! Brolle......Brolle....du e fantastisk.....!!!!  Många skratt och glada miner under kvällen med Emil som ifrågasatte vår servitör.......jos....eller....ljus.....mmmm....hihihihhi..!! Sen turen från Tomelilla till malmö med BackyardsBabies......i bilen med oss......Keep driwing on the highway.......hehehehe!!!

 

 

Efter en god natts sömn......vaknar jag av att jag får mig en kick på revbenet......ajjjjjj!!!! Inte skönt alls!! När frukosten var avklarad åkte Emil till Simrishan för att hämta hem Tilda och jag satte igång och dammsuga, plocka undan och förbereda för att åka till gympan med Tilda......och allt detta med toner från gårdagens buddy holly!!

En handlings runda in på Willys och 1 1/2 timme gympa med Tilda i Ystad......hem och då dom andra 2 var trötta och låg i soffan läste jag i Drömhem & Trädgård att man kunde ta in kvistar o sätta i varmt vatten och spruta ljummet vatten på så blev det gröna fina knoppar......lite vårkänsla i vårat hus.....efter det började jag ta hand ommin blommor lite flyttade om i krukor, vattnade, plockade vissna blad och blommor.....jag triv när jag får gå o plocka så.......Nu e snart helgen över och en helt orörd vecka e på G....... pok

 

 



Fredag, sammandragningar och en bilaffär......

Ja då var det fredag och ingen toppen dag att vakna till......feber, ont i halsen, trött i hela kroppen och en satans huvudvärk....blääää!! Vaknar iallafall av att Emil väcker mig och har gjort en underbar frukost!!

Vår bil är ju som sagt alldeles för lite nu när det skall få plats en barnvagn i den och då ibland en hund oxå.....det går inte att ha båda i bilen sammtidigt.....tyvärr jag som älskar denna bilen....jue!!!! Nu har vi fått reda på vad vi får at bilhandlaren om vi byter in den och sen försöker vi ju sälja den privat oxå.....vi får se vad vi gör........men vagnen skall packas in i vår bil imorgon o sen skall vi till bilhandlaren och testa bagageluckor på några intressanta bilar......!!!! Kanske blir det en bilaffär i morgon!!!

Mitt på dagen i dag satt jag vi datorn och bara kände hur jag fick ondare o ondare imagen tillslut blev jag varm o svetten bara rann ur händerna på mig......aaaaa....fick gå böjd ut till telefonen för att ringa till Emil o säga till honom att komma hem för jag hade så j***a ont......!!!! Nu kommer den tänkte jag.....hihihihi!!! men nix pix.....det är bara bebisen som spökar med mig....den får vänta ett tag till......!!!

nu fredagsmys med familjen och kanske en sväng upp till idrottshallen o se på Handboll.....!!!

Lite uppdaterade foton på bebismagen.....nu börjar det bli tungt tycker jag.....=)

'pok

 

Det låter som en häst galopperar med klackaskor på.......

Dagen började helt underbart med en kopp te och strålande sol i det snövita landskapet......härligt!! Alla blir ju som på så glatt humör närsolen tittar fram!! =)

  

Efter lunch begav jag o Emil  oss upp till mvc och till föräldrargruppens första möte......spännande o se vilka som är där...vi visste att Camilla & Robban skulle vara där....o det var ju trevligt att känna någon....dom andra var oxå jätte trevliga o man hade ju sett dom lite var stans i Tomelilla.......Trevligt!! Där pratade vi om skräck förlossningar.....att ha med till bb......Drack kaffe o åt kakor.....hade mycket trevligt igen!! Detta ser jag fram imot att träffa dessa mäniskor nu 4 veckor frammot!! Vi skall även göra ett besök på bb o förlossningen i Ystad som vi inte skall göra i grupp utan detta gör man själv nu på onsdagskvällar.....!!  Nytt från o med 1 frebruar i år är att man inte får ta emot besök alls......=( bara det nyfödda barnets förälder o syskon får komma.......(stackars alla far o mor mödrar o fadrar......men dom få vänta!!)

Efter gruppen åkte Emil o hämtade Tilda på fritids.....o jag blev kvar vägde mig och är hyffsat glad då jag har gått upp 6 kilo o det är ju inte så mycket.....=) När Emil o Tilda kom tillbax pratade vi med barnmorskan o sen la jag mig på britsen o vi skulle lyssna på bebisens hjärta.....åååå säger Tilda......."det låter som en häst galopperar där inne med klackaskor på sig.....hihihihihi" det var Tildas reaktion....hon e helt underbar!!!
Bebisen mår bra o rör sig ofta o mycket kraftigt!!

Tog en runda till Ystad för att inte göra så mycket igentligen.....men då kom jag på att jag hade lovat mamma att vara hemma för hon skulle komma på besök........ojojoj.....stackars mamma har åkt från skurup till tomelilla för att sen få reda på att jag glömt henne och då får hon åka till Ystad till oss......Slutade med en helt underbar o trevlig fika på Café Diana......med semla o kaffe....!! GOTT!!!

Tror jag börjar bli sjuk.....känedr mig febrig, har botten ont i halsen, ont i huvudet och allmänt slö.......!!!

God kväll!!!

Frisörjakt........och en hel del snööööö!!!!

AAaaa vaknar i morse och det första jag får göra är att skotta mig ut på trappen för att kunna öppna dörren.....sen skotta fram bilen.....sen skotta en väg till bilen.....sen skotta en väg över trottoaren för att kunna komma ut på vägen......Efter jag gjort detta o var helt slut tänkte jag att det hade nog gått fortare att gå med Tilda till skolan......men men den som inte har något att göra skaffar sig.......=o)

När jag kom hem skottade jag fram trappan på framsidan så att postgubben skulle komma fram......hyffsat snällt av mig tycker jag.....!!!

Halva min dag har gått ut på att jaga efter en frisör som har tid att klippa Tilda idag..........o vad finns det typ 15 frisörer i Tomelilla men antingen hade dom tid om 3 veckor eller så kostade det 230:- o det betalar jag inte för en klippning på en lite tös.......Då hon själv har bestämt att hon skulle klippa av sig håret igen fast hon skulle ha luggen lång så vågar man ju inte försöka själv.....det kan gå riktigt galet........Efter jag hämtat Tilda på skolan o när vi kom hem kom jag på att thailänskan snett imot oss som har massage och spa hon var även frisör......TOPPEN........5minuter senare satt Tilda i frisör stolen och fick sin önskan uppfylld!!! O vi 100:- fattigare fast det skall man absolut inte klaga på.......rekomenderar faktiskt denna damen....då hon var så mån om hur man mådde o om det blev bra eller om hon skulle göra på nått annat sätt......o då för 100:- för barn o 150:- för vuxna.......man kan ju ge henne en chans!!!!

God kväll med mycket mys och en härlig promenad med familjen och gry!!!! Har lite ont i halen men det skall jag fixa med några koppar te nu.......puss o kram

 

Friskförklaring & det växer så d knakar!!!!

Idag var Tilda hemma hela dagen utan feber......lite hostig men det är ju astman hennes!!! Doktorn friksförklarade henne och talade om att det Tilda hade haft i Fredags som sjukvårdsupplysningen hade sagt var en feberkramp var en helt vanlig svimmning som då säkewrt berodde på den höga febern!! Skönt att veta!!! Rastlös o fruktansvärt stor tjej har jag haft hemma hos mig idag........ibland kan man bli galen......jag aktiverar o aktiverar men ibland när hennes humör slår till då räcker inte detta........mmmm.....det är underbart med barn.....!!! =)

Dagen har innehållit pulka åkning, promenad, spela spel, sett på film, målat skrivbord lila, dammsugat, torkat golv, besök på dagis mm

Förtillfället är det total snöstorm ute och jag tror att alla är rätt trötta på detta....tillomed barnen!! Men vi skall vara glada att det inte regnar iallafall!!!

Magen växer och jag börjar få svårt att sova och hitta en bekväm ställning.....sen så kryper det och gör ont i benen på nätterna.....håller på att bli galen tror jag!! Men jag e glad att det växer och på Torsdag skall vi börja gå på Föräldrarutbildningen.....det skall bli intressant.....vi vet att Camilla o Robban ett par som skall ha bebis veckan innan oss oxå skall vara med i vår grupp.....intressant!!

Hoppas på att snöstormen lägger sig så jag kan få besök av min mamma och eventuellt lilla syster imorgon......!!! Mamma har hittat en massa bebis mönster som man kan sy o sticka eller virka, detta skall jag försöka mig på.......tror jag!! Kanske kommer bebisens första säng oxå imorgon med mamma.....men det får vänta till den sätts upp och bäddas!!!

Tråkigt och jag tänker på dig syster min som idag var involverad i ett väpnat rån på h&m på triageln i morse!!! Hoppas att du mår bättre!! och att vi ses snart!! Älskar dig syster min!!!

Nu längtar vi efter dig Bebis.......magen växer och vi ser dig buffa där inne!!! Längtar såå!!!!

Pok

Sjukstuga & bullbak o snö snö snö!!!!

Helgen började inte så bra......Tilda fick så hög feber att hon fick en feberkramp o svimmade.....Phu säger jag bara........fick en hel del panik och ringde Emil.....efter att allt lugnat ner sig fick vi besked från sjukvårdesrådgivningen att Tilda hade drabbats av Vinterkräksjukan.......Konstigt tyckte vi men visst skall man kunna lita på folk som har ett sådant jobb....eller??? Kanske inte i dagen läge!!??!!? Så Tilda fick bli i Tomelilla i stället för att åka till Höganäs och vi fick isolera oss hela helgen då vi oxå kunde vara smitttade.....På lördagen tog rastlösheten över mig och då Tog jag o Tilda tag i ett stor bak........120 kanelbullar och 1 tigerkaka, 1 rulltårta slutade det med. Emil nöjde sig med att äta när baket var färdigt!!! o bäst så tror jag!=)

 

På kvällen blev det Robinson finalen och Ostbricka........mmm.... och en massa mys såklart!! Att det snöade hela helgen gick inte att undvika.......blä blä.....!!! Jag vill ha vår nue jue!!! Sö

Söndag och snö snö snö.......en fruktansvärt rastlös Tilda, O vi var väll inte precis lugna o harmoniska, då Tilda hade varit feberfri hela dagen så  slutade med att vi klädde på oss och gick ut o fick luft.....Tilda tog med pulkan o åkte några ggr från backen sen var hon helt slut!!  På kvällen kom febern o Tilda fick bli hemma idag oxå......=( stackars lilla tös.......dagen i da har innehållit besök på ica då Tilda pantade alla flaskor hon samlat, resulterade i 120 kronor och ett besök på Bo Ohlsson där det shoppades loss för alla pant pengar plus lite till......E så kul att se när hon är stolt att hon betalar med sina egna pengar........pyssel o barbie barbie barbie innehöll påsen!!!

Efter att ha skottat våran trottoar, fått goda pannkakor i magen sitter jag nu ner soffad i fötöljen bloggar, lägger in lite på tradera och bara kopplar av.......!!! Snart förflytta mig till soffan och gosa ner mig med Emil......!!!!

Hoppas helgen har varit bra!! O hoppas på en bra vecka!!!

RSS 2.0