en pippilotta!! Baby & trädgårdsmys!!!

Ja dagen började fin fint!! Ostbullar från ica som Camilla o Isabella kom med!! GOTT!!

Sen kom Gina & Charlie........Lilla Charlie blev 3 veckor i dag o är en bedårande liten bebis!!! & jag fick mysa massor!!!

 

 Gina & Charlie

Men så mysigt vi hade det i soffan, när d var kallt o ruggigt ute........små flickorna lekte med diverse saker och Lykke fick sin första pippilotta i håret!! Åååå hon blev såååå fin, vår fina lilla flicka har nu hår för en minimal toffs!!!!! =)

 

 

På eftermidagen började solen lysa o vi tog på oss och gick ut i trädgården.....där gungade flickorna & sen myste vi i gräset!! Tilda & hennes kompis från klassen tosade runder i huset o i trädgården hela eftermiddagen!! =)

 

I kväll har jag gjort lite ärtpuré & päron puré till Lykke!!  Detta lilla monster har lärt sig att låta som en oprerasångerska.......dom högsta tonerna!!!! Måttligt roligt faktiskt!!

nu e d tv:n som gäller!! pok

sälja o fynda!!

Igår var jag o lykke på öppna där vi träffar många vänner, nya som gammla!! Alltid lika kul!! D känns att vi börjar närma oss hösten..........igår var d typ grått hela dagen o d blåste nästan storm.......man vaknde liksom aldrig riktigt!!

På kvällen var d köp & säljkväll på församlingshemmet! jag o julia hade ett bord där vi sålde.........visst fick vi sålt lite kläder men där var ju nästan inget folk.......efter en halvtimme så var d tomt......så hade folk haft tålamod o vänta så hade dom kunnat fynda som attans i slutet!! Jag gick en liten runda oxå.......hittade 4 bodys till Lykke, 2 par byxor, o 1 ny adidas dress o adidas skor!!!...........Tilda fick en ny röd vinterjacka, Didrikson!!! Vi e såååå nöjda efter kvällens fynd!!!

Dagen idag skall vi nog ägna hemma!! vi får se vad dom händer!!!  ha en fin dag!! pok

Äntligen!!

som sagt har vi inte haft nått vardagsrum på hela veckan........därför har d inte blivigt mycke till bloggade!!

Veckan som gått har handlat om att renovera vardagsrum......golvläggning, målning!!!

  KAOS!! PHU!!  

 Duktiga Emil jobbar på!!

Mitt i allt renoverande kom Emily med hennes pojkars gammla Bobby Car......som vi hade köpt till Lykke!! D blev fort en favorit!!

 

Helgen har varit mysig.........Fredagen blev golvläggning o hämte mat!! Lördagen höll vi på hela dagen med att lägga golv......när golvet var lagt så satte vi igång med att möblera rummet!! Vi tog en preomenad till Bo Ohlsson för att handla gardiner och kolla på tyg till soffkuddarna som skall matcha mattan lite tror jag med grönt!! Vi gjorde paj till kvällsmat, mmm d e så gott!! pyssel o plock hade jag hela kvällen, med att hänga gardiner, sätta den blomman där o den saken där......eller kanske den skall stå där eller den eller den.......åååå d e så roligt att sätta ordning sakerna i ett nytt rum!!!

 

 

Innan nattedax gav vi Lykke välling o näää inte var d gott........väntade en 20 minuter då ville hon ha.....kallt o tjockt skall d vara för Lykke!!! Hela 100 ml fick hon i sig!! =)

Idag Söndag tog vi en sen frukost, sen tog vi en runda med bilen, lämnade en stege till Camilla o Robban, körde ut till Ullstorp Gardencenter, där gick jag loss på blommorna.......ljung, kryssantemum, silver ek o någon annan silvrig boll!! Och jag hittade en jättefin ljuslykta som jag har hängt i fönstret i vardagsrummet!! Den är väldigt fin den!!

 

  Nu myser vi hela familjen lite söndagsmys!! Ny vecka o kanske öppet hus imorgon!! pok


förälskad & trögt!

DIdag har d varit en härlig o solig dag! Jag o Lykke har hunnit tvätta, dammsuga, handla för veckan & sen tog vi en runda upp till Gina, Marcus och lilla Charlie! Charlie fick en AC/DC body o mössa av oss! Han var en liten skit o så fin! Sen blev jag hysteriskt förälskad i shelby, kattungen! :-! Hon var ju bara så fin! Emil tycker inte om hon katter så hon följde aldrig med oss hem :-( tyvärr. Kvällen har inneburit målning målning o målning! Allt vitt har målats ikväll! D blir fint! Vi har oxå nu i 2 dagar försökt att få Lykke att ta nappflaskan med välling men nix pix hon skall inte ha välling men vatten går bra! D e väll bara o kämpa vidare! Nu mys i sängen med familjen! God natt! pok

Kaos i vårt hus........

Just nu lever vi i vårt kök, vårt sovrum, tildas sovrum o lykkes sovrum......åååå jag kan tala om att d e attsingen jobbigt att inte ha något vardagsrum........vi målar om o skall lägga nytt golv........

Söndagen var vi uppe med tuppen för att åka med Tilda till gymnastiken i Ystad!!! Sen hem för att lämna henne på kalas......vi var hemma o höll på med vardagsrummet. Fick besök av Jean o Tony o Moa!!

 

Vi blev bjudna på middag lagom att komma hemifrån o slippa tänka på hur stökigt vi har d!! Röstade o sen åkte vi till stallgatan på kvällsmat/fotboll på tv:n.!! Tack Camilla o Robban!!



Idag regnade det höstliknande väder hela dagen........vilat på soffan, promenerat en runda på Bo Ohlsson för att handla roller, tog oxå en liten lunch där......=)!!!

Hemma igen tog jag o Camilla varsin roller o började måla!!! De blev u oxå väldigt fint i slutändan!!! nu skall bara d vita målas!!! Hade farmor på besök idag......hon hade med sig 2 påsar fulla med kläder som Lykke fick utav Alma o Almas mamma Lotta!! Tack så mycket Lotta o Alma!!!

 

Ja, o vi den snurriga familjen kommer då på i orimlig tid att Tilda skall ju på utflykt imorgon.......matsäck........men oj vilken tur att vi hade ett paket våffelpulver i skåpet.....så d var bara till o börja grädda våfflor......se tog vi oss en våffla oxå....GOTT!!!

 

Hoppas nu på att veckan blir lite bättre vädermässigt!! nattinatti pok

Veckan

Oj.......vad allt går fort.....snart en vecka sen jag bloggade......men vad har jag gjort denna vecka för att jag inte har hunnit med detta!!?!?!

Tisdag.........inte en aning faktiskt......vilket minne man har!!

I onsdags var jga o Lykke på babymusiken......trot eller ej, vi gick dit tack vare Sissi & Lea annars hade jag nog inte fått för mig det!! Fick besök av Camilla o Isabella på eftermiddagen........Lykke sitter bättre o bättre!!

 

from i torsdags ser vårt vardagsrum ut såhär............

Lite stökigt o tråkigt men d kommer bli super fint!! Helgen kommer bestå av målning!!

Torsdags trskade jag o Lykke till Julia på förmiddagen........då det var evigheter sen vi träffades (känns d som) känns d ändå som vi träffades igår.....jag har en underbart fin vän i dig Julia!! TACK!!

 Fick en massa fina kläder till Lykke som hade varit Vikings oxå......som denna fina gröna kofta o barbapappa mössan.........

Senare på kvällen fick jag för mig att jag skulle fotografera töserna i våran hall........många bilder blev suddiga, suddigare o suddigast......för dessa 2 underbaringar hade väldigt svårt att sitta stilla.....=) men jag fick då några fina.....

 
 

Fredagen stod i sorgens tecken........Fredriks begravning ägde rum i kapellet i Simrishamn.......jag passade Tilda Lykke o Emilia i Lottas lägenhet.....sen mötte vi upp släkten på församlingshemmet.......d var så fint!!

Idag har Emil varit en flitig målare......taket är färdig målat & taklisterna...........!!! =) Jag har planterat mina lavendel i vår rabatt på infarten.....så till våren kommer där att läggas markduk och vit fin sten!!!

Nu bädda ner mig i sängen.......ha ett öga på Karate Kid på tv:n o ett stängt .....så får d bli!!!  pok



En helt vanlig Måndag

Idag regnade de när vi slog upp ögonen!! Stölvlar o regnkläder till skolan för Tilda! Efter att jag o Lykke lämnat Tilda åte vi till Öppet Hus och träffade lite andra bebisar o deras föräldrar!! Trevligt Trevligt!!! =)

Efter Öppna åkte vi till Camilla o Isabella, tog en kopp kaffe sen bar de iväg o hämta Tilda i skolan!!

Vi har varit på N sport i dag o köpt nya gymnastik skor till Tilda (dom andra var jätte för små helt plötsligt)!!!!

Var på konsum o köpte vitkål 5 kg.....vad tänkte jag med?.....nu blir d till o laga en del måltider med kål o frysa in!!!

Lämnade Tilda på Aerobic och sen eh,m o lagade mat.......panerad flundra med potatis o sås!!  Lykke åt spagetti & Köttfärsås för 5-6 mån, hon tyckter d var sååå gott, allt åts upp och sen lite efterrätt på d........vaken hela kvällen, idag har hon suttit för sig själv, hon är jätte duktig!! Sen tog hon sig en halv tallrik gröt o katrinplommonpuré, nu sover hon gott o gör förhoppningsvis d ända tills i morgonbitti!!

 

Biggest Looser Sweden & Ullared på tv:n, Huvudvärk så d blir tidigt i säng!! pok 

Mysfredag, Loppelördag & dopsöndag!!

Fredag.....Städade hela huset undertiden Emil sov........besök av svärmor & svägerska =)......Tog en sväng på Erikshjälpen (EH) där mötte vi upp Julia o Viking!! Fynd denna gången blev ett par röda vantar med kaniner på till Lykke & Stora bokmärken till Tilda!!! Fika med Jlia & viking hemma hos oss efter!! Sen åkte Emil för att lämna Tilda i Lund......jag gjorde inte mycket......sen åkte vi till Stallgatan för att äta en toppen god kvällsmat, se töserna köra gåstols race o se på Idol!!!



Lördagen började med en promenad till Kathis där mötte vi upp Camilla o åt frukost tillsammans!! Sen gick vi in en runda på Tif´s Loppis......där hittade jag en braspanna, en adventsljusstake, en haklapp, doftolje lampa!! allt för 20:-

Vi tog sen en promenad till den nya affären Blossom.....så mycket fint, både blommor, inredning, grupper!! På vägen hem till oss för fika tog vi en runda in på Erikshjälpen, där hittade jag ett spel (Kalaha), 3 små silverfat. Ica fick d oxå bli när inne fyndade faktiskt jag en jättefin ängel till Lykke som hon skall ha på sitt rum........

 Efter fikan tog jag o Camilla vagnarna och gick till Bo Ohlsson där hittade jag en super gullig leksak till Lykke en katt som låter när man skakar den!!



Lördagskvällen innebar - Kycklingrulle, läska, tända ljus, tv:n, älskade barn o sambo id min sida = Mys Lördag!!!

Söndag morgon.....klockan var ställd på 8.30 för då skulle vi upp, äta frukost, göra oss fina för att bege oss till Ramsåsa och Moa´s dop!!! D var ett fint dop.....Moa hade på sig en dop klänning som Jean hade sytt med min hjälp.......!! Solen sken och ramsåsa var tyst.......vilken idyll.......!!! God mat o trevligt sällskap.......Kassler, kyckling, potatisgratäng, sallad och bröd!! Superfin doptårta o god var den oxå!!!

  

 Tack Jean, Tony & Moa för ett fint dop.

Nu i eftermiddag har jag städat och plockat undan för att få en fin start pånya veckan!! Lykke har varit helt slagen efter dopet, hon sover, sover o sover......
Emil hämtade hem Tilda och vi åt en mysig kvällsmåltid tillsammans!! Imorgon blir d nog Öppet hus med kompisarna!!!

pok

Fina smycken!!

Genom http://grodansdagbok.blogg.se/index.html hittade jag till http://carolinessmyckeskrin.se inne på denna hemsdan finns super fina smycken!! Finns även saker till att göra smycken med!! Jag bara älskar armbanden som hon gör dom e skit fina!! Så titta in där vet jag!!

Jag är med i en tävling där, där man kan vinna ett smycke!! Jag blev då lurad på mitt förra namn smycke jag köpte för d blev helt förstört i text och även ringen som namnet stod på så jag tycker att jag skulle kunna vinna detta!! =)


Babymusik, spruta

Idag var d dax för babymusik igen!! trevligt....väldigt trevligt, jag tycker d e en toppen grej för mammor som är hemma med sina fina barn!! Man lär sig så många nya sånger!!

Tyvärr har Lykke nog fått lite biverkning av vaccinations sprutan o har haft lite feber och varit hängig o en del gnällig!!! Men vi hoppas på att detta går över snart!!

Sen har vi oxå varit på Tildas första Gymnastik träning.......rosa gympadress o lime gröna leggings travar hon i i hallen och som alla andra barnen är hon lite ringrostig men d gick över fort.....hjula, stå på händer, ljushopp o en massa annat!! =)

Idag fyller Lykke 5 månader......wow vad tiden går......vi denna tiden just denna dagen för 5 månader sen låg jag, emil o Lykke inne på bb, lyckliga att vi har blivit föräldrar.....!!! Kärleken är lika stor och kommer alltid att vara de!!



Då tyvärr sorgen kommit till oss, vill jag bara tillägna Emils bror Fredrik dess ord: Frågorna o tankarna surrar i våra huvuden, varför o hur....??! Jag mötte dig första gången på Jacks dop, jag sitter o röker på trappen då kommer du fram till mig o säger jaha o när skall du föda då?? =) Fredrik, jag e inte med barn....bara tjock. Jaha säger du o bara fortsätter prata som inget, Jag kommer ihåg att jag blev jätte arg men du så som jag känner dig tog d som d kom, o sa vad du tyckte just då!! Tack för att jag fick träffa dig, många glada o sura miner har vi delat.......få nu ro o frid!! Vi saknar dig Fredrik!!!

Nu laddar vi igen om för en ny dag igen!! hoppas på att få sova hela natten!! pok

5 månaders kontroll

Måndagen innehöll Öppet hus, där lekte vi med dom andra barnen, sjöng, och fikade frukost, faktiskt väldigt trevligt!! På hemvägen tog i en runda in på Em möbler (baby hansson) där köpte vi en ny scarfs (Bazzle Baby) Vit med svarta prickar på!!!    Dom e toppen fina o jag tänker skaffa flera......Lykke har redan en o den är en favvis hos mig..

 

Bo Ohlsson fick oxå ett besök av oss där vi handlade ett par blommiga tigths med matchande tröja, 1 par mockasiner för att värma fötterna lite!! Jag köpte till mig själv ett stärkande lack till naglarna......mmm jag har ju då varit sååå flitig o slutat bita på naglarna så nu tittar d fram en hel del vitt!!!  

Vacker kväll o Tildas första Aerobic träning!!

Idag har jag tvättat, tvättat o tvättat.............massor med tvätt......sen har jag tvättat alla Lykes kläder som är försmå dom skall jag sälja på Köp & sälj kvällen på församlingshemmet den 27 september kl 18 -19.30

Har även varit på 5 månaders kontroll med Lykke, hon vägdce hela 5938 g o var 65 cm lång, huvudomfång 40 cm....hon börjar bli en stor tjej!!! =) Hon fick oxå vaccinationsspruta.

Sen kom Camilla o Isabella på besök.....Camilla hade varit i Ullared o shoppat......Tilda fick en jättefin skjort tunika, Lykke fick oxå jätte fina köäder t ex ett par coola jeans, 1 bambi tröja, "lilla my" mumin byxor o tröja!! Tack så mycket Camilla det var jätte fint alltihopa!!!!

Liten gnällig bebis ikväll.....vika tvätt, tumla tvätt, in i garderoben.....gnällig bebis.....När Emil tog henne o satte sig vid fotbollen blev hon tyst......redan tycker hon iunte om att tvätta men absolut kommer hon bli en boll tjej....!!! =)=) 

Nu skall d nannas och ladda batterierna för en ny dag imorgon!!! pok


"En sån där kung Julian vill jag ha" =)

Helgen är nu snart slut..........o vi har hafte en fullspäckad men oxå helt underbar helg!!! I lördags blev d till o gå upp i tid och sen bar d iväg till Lunnarp o Skåne Mejeriers 50 år Jubileum!!!

Massor att göra, Kalvin, Doris & Knäckebröderna, Hoppeborgar, fiskedamm, traktorer och vi fick oss en rund tur inne i fabriken oxå!!! Fint väder och allt var kanon!!!

 Tilda & Kalvin har hittat varandra!!!
    Snyggingar inne på Skånemejerier, våra skyddskläder!! =)
 Doris & Knäckebräderna höll låda!!

 Emil & Tilda står i kö till Fiskedammen!! 
  Mmmm......Fast jag inte ser ut som alla andra här så!! Jag, Lykke, Camilla, Isabella i solen!! 
 
 Hoppeborgen där tilda spenderade en del tid!! =)

 Tilda traktorföraren!!  =)

Dagen har varit full med skratt o fin sång med doris o knäckebröderna!! Nöjda o belåtna tog vi oss en produktpåse o åkte hem......väl hemma pausade vi ut lite sen tog vi oss en runda till Bo Ohlsson......där hittade vi ett reperationekit till emils cykeldäck, Gunga till Lykke, Ballonger till Tilda, o en ny grön o fin matta!!!

  När vi var på väg ut för att gunga och spela lite boll, fick Lykke äran att testa öronmuffarna som Tilda fått ärva av mig som jag hade när jag var liten.....ja dom var helt ok, tyckte hon!!



Dom stora tjejerna lekte vid lekstugan medans vi gungade lite......

Kvällen blev en mys kväll i soffan, Familjen från stallgatan var o hälsade på, åt med oss och hade trevligt med oss i soffan!! Sen somnade jag gott........Lykke vaknade bara 1 gång natten till Söndag så nu är nog förkylningen över snart!!!

Söndag o djurparksdag!!! Ystaddjurpark med Min mamma, Christer och lillasyster Caroline!!! Idag hade vi oxå tur med vädret, varmt o skönt så länge solen lyste, men d gjorde den nästan hela dagen...............!!!

Vi klappade Gettter, grisar........  sen var d lotning om att få gå in till Lemurerna.....o Tilda vann.......Ett besök inne i lemur buren, få se, klappa, mata o bara sitta där.........WOW WOW.......
......En lycklig flicka kliver in i buren lite halv osäker på vad som skall hända.....

 Sen börjar hon tina lite o hon får en frukt av djurskötaren som säger till henne o prova mata lemuren......d går se så glad hon e...

o vips så klappade hon den och hade fått en ny vän.....

 

Efter att Tilda kom ut från Lemurerna....var hon stålt som en tuppför ingen annan av oss hade ju fått gå in......"Pappa jag skulle vilja ha en sån där kung Julian hemma hos oss"!! brister hon ut sammtidigt som hon inspekterar sina byxor som lemuren kladdade ner med frukt........Nog att dom e söta men hemma i huset....näää!! 

Då började vandringen och högst uppe på aphuset tog vi ett fint familjefoto......jag, mamma, Tilda, Emil, Christer, Lykke och Caroline!!!!

 

Strutsar, kameler, getter, lamor, jakar, apro, zebror, emu, får, kaniner, marsvin, papegojor, hästar mm.....i mitten tog vi ossen fika pause o passade då på att se Sjörövar Mange & Katta Pirat.......Massa sång o rörelser till både välkända sånger som okända!!!   

 

Lykke sov gott i vagnen nästan hela dagen!!

 Tilda blev en fin katt efter att ha fått en ansiktsmålning!!!

  
Vår godaste lilla goding har blivit linslus o buse!!! =)

Då var dagen slut på djurparken.....hyffsat slitna åker vi hem.....besäller pizza....ser bollibumpa.....bloggar....ser nya robin Hood filmen och sover vi för att orka med en ny vecka!!! hoppas att ni haft en lika bra helg som jag!! pok

slö, sy, snor............

Bild från babymusiken........  Tyvärr tog jag inte så många bilder i onsdags......men skall försöka ha kameran mer framme nästa onsdag!! Kul hade vi iallafall!!

Torsadag var en slappe dag.......lämna Tilda o sen bäddade vi ner oss i soffan........tv:n igång o ett öga på den o d andra stängt......Lykke har blivigt väldigt förkyld och har svårt för att sova på nätterna när näsan är så stopp......!! Stackars lilla tös!! Inte ett skit blev gjort .......ibland e d sååå jäkla skönt o bara slöa!!! Man får passa på när Lykke går med på d!!!

Eftermiddagen åkte jag, Tilda o Lykke till Erikshjälpen.......fynd: en tidning, en bok, leksak till Lykke, trollerilåda till Tilda!! Sen fick vi ta en sväng upp till Jean o Moa, hon behövde hjälp med symaskinen!! =) Då passade töserna på att mysa i soffan......  

Tilda o Moa

Hemma tog vi en sväng till Uffe o Ingrid för Tilda skulle sälja Pandasaker till dom.......Dom ville ha.....o jag vill ha deras hus......såå fint o världens bästa läge vid skogsbacken!!! Mmmm tänk på d.....!!! =) =)

 Vår snorfia!!

Idag sken solen när vi gick upp!! HÄRLIGT!! Man blir så glad när solen skiner o d e fint väder!! Camilla kom med frukost o sen kom Jean för att få lite back up med att sy!!



Flickorna små låg på filten, sprang i gåstolen och satt i babysittern, alla var på toppen humör idag.........

 

Sen somnade dom....  =)

Helgen är full med bravader!!! pok

musik o fika kan inte bli bättre!

Dagen idag har varit super trevlig!! Jag o lykkr skulle gå på vår första babymusiks omgång , väl där träffade. Vi 7 barn i åldrarna. 5 månader till 7 månader och deras föräldrar! Vi sjöng massa sånger o med mycket. Rörelse, detta tyckte lykke var toppen! Fika med frukt o sen sjöng vi lite till! Tyvärr ingen bil men får ta en nästa onsdag! Efter babymusiken gick vi till bullen o bönan för att fika tillsammans med föräldrargruppen, solen sken o vi satt på uteserveringen! Så skönt! Hämta tilda på skolan o sen gå med henne till kören som hon har börjat på, dom heter kastanjetterna! D var jätte roligt tyckte hon. Vi fick sjunga jätte många roliga sånger! Hemma satte jag igång o skulle laga upp vitkålen som låg i kylskåpet, d blev en höstgryta till kvällsmat o två omgångar kålpudding! Gott gott!! Vi han oxå med ett kaffe besök hos ingalill o olle, tilda skulle sälja panda till dom! Trevligt! Idag hämtade vi lykkes nya pläd, en lammullspläd. Sååå super mysig! Nu ligger hon gott i vagnen till vintern!! :)

RSS 2.0