Ica & Jag

Onsdag och en regnig sådan........Jag o Tilda myste länge i sängen framför tv:n idag.....det skall man göra när man har Påsklov........!!! Gröt frukost och en runda till Ica där alla andra i Tomelilla skulle vara när vi kom.........för att panta 7 flaskor, köpa 2 paket batterier o 1 bukett Tulpaner tog detta över 1/2 timme.....hel sjukt!!!!

     

Regn Regn o Regn.......vad skall man göra då.........jo Tilda ringde kompisen Anna och sen tog dom tag i ästan 3 timmars påskpyssel och annat...........jag fick då ta tag i alla vära pärmar med papper, försäkringar, och en massa andra papper....shit vad skit man har......och shit vad det behövs rensas ibland......nästa gång skall det inte dröja så här länge till......tog nästan 3 timmar att sortera, nya plastfickor, nya pärmar....mm.

 

Dagen avslutades med en mysig promenad med familjen när solen äntligen tittade fram.......!!!

Hoppas att ni alla haft en bra dag!! Och att påskn blir lyckad!! pok

Kräksjuka??, sy & gips stuga, vårkänslor!!!

I måndags var en totatl slappe dag.....jag gjorde ingenting!!!! Det enda jag gjorde var att sy en sparkbyxa till Gina i ett tyg med nallar och gröna muddar......Den blev toppen fin!!!!

   När skapelsen var färdig sydd åkte vi till Familjen Jönsson och tog en kopp kaffe!! Där visade Gordon o Cornelis sina fina påskhattar som Gina hade fixat till dom.....Emil skulle oxå testa tyckte Gordon.....



Kommer hem på kvällen efter ett besök på Ica för lite handling......lägger mig i sängen och bara känner hur herr kräk gärna skule vilja komma o hälsa på mig vilken sekund som helst!! =(
Mmmmm just vad han gjorde oxå.......tömde allt mag innehåll.....och sov sen som en skit hela natten......när Emil åkte till jobb var jag vaken redan och gick o åt frukost kl 06.00......te o macka.....sen tog jag o Gry ett kliv till sängen iogen och somnade.....vaknade 11......hyffsat skick!!! Dagen i dag har bestått av ett härligt vårväder och det har jag utnyttjat fullt ut!!! Tvättat 2 maskiner och hängt ut båda 2.......kaffe och en bok i lä i solen......gott gott!!!

 

När Emil åkte till Lund för att hämta Tilda tog jag och satte mig vid symaskinen och lät fantasin flöda......det slutade i en jättefin tröja och byxor!!!



När Emil o Tilda kom hem hade jag varit nere i byn med cykeln i detta jäkla blåsvädert.......pikatten men det behöved jag......var på apoteket och köpte gipsbildor........alla blev som tokiga hemma och skulle få slabba med gips o vatten.......Emil slabba o Tilda skötte kameran.........Resultatet blev en väldigt fin skulpur av min mage......

 
 

Nu mina vänner så kallar sängen!! Pok


Tur o retur bb i 2 dgr & Härliga sommartid!!

Fredag Fredag!! Tilda har kompledigt från skolan och vi skulle göra påskkycklingar tyckte vi.........går till Bo Ohlsson för att köpa flörtkulor......men nix pix......dom har inga flörtkulor förutom till julen när man gör tomtar av det fick jag till svar.....men gör man inte kycklingar av flörtkulor oxå undrade då jag...........mmm jo det gjorde man kanske......!!!??  Till kassan utan flörtkulor fast med canavs tavlor o färg och lite pyssel.........opppsss......kissade jag på mig eller vad häände...???......där stod jag i kassan på Bo Ohlsson dyngsur i byxorna......kanske vattnet som har gått???

Hem och bytade om .......laddade med påsktpyssel till Tilda o kaffe till mig o Julia som kom på besök!!" =)

 

Med mycket konsentration och kreativitet och hjälp från Julia.......belv resultatet fin fint!!! 1 tavla till Farmor och 1 tavla till mamma!!!

 

På eftermiddagen gick jag o Tilda till mvc på kontroll och ja bebisen fanns kvar och den hade fortfarande klackaskorna på sig där inne tyckte Tilda......tänk om den kommer ut med klackaskor.....säger hon oxå.....denna fantasi på barnen kan allt vara för mycket ibland!!! =) hihihhihi!!!

Berättade för min barnmorska om vad som hänt på Bo Ohlsson......antagligen vattenavgång......ring bb när du kommer hem o se vad dom tycker du skall göra!!!

Emil pyser till Lund för att lämna Tilda o jag ringer bb.........antagligen vatten avgång.....ni får komma in ikväll vi 20-21 om du inte får regelbundna värkar innan dess....... okej!?

kl 20 har jag inte fått några regelbundna värkar och vi kör in till bb i ystad.........in på ett rum......kopplar ctg.....ligga där i 30 min......kaffe o saft i stora lass.......30 min har gått......jaha bebisen mår toppen bra.....mycket rörelse så henne är det inget fel med.......och jag har inte  tilräkligt med kraftiga värkar......dom känner o klämmer utvändigt.......mmm det ser fint ut!!! När vi ändå är på bb passar Emil på att fråga barnmorskan hur Camilla o Robban med bebis mår......?? Jo då dom mådde bra.....vänta här l ite säger hon-----
Efter ett tag kommer hon in och säger att hon fått tag i dom o dom ehär ute med bebisen!!!!! =) Ååååååååå säger jag bara vilket litet pyre.....lilla fin Isabella!!! Sover som en stock i den där plastbaljan!!!! Guuud i himmelen så fin hon är och såååå trött Camilla såg ut att vara då.....men även dom jätte fina och det bara strålade glädje ur dom!!!! Vi blev jätteglada att vi fick träffa dom och nu har jag laddat om på nytt när jag fick se på riktigt att det är en bebis som kommer komma till oss om 1 par veckor.....!!!!=)

Morgonen därpå var det tillbax till Ystad o bb för ytterligare en ctg kurva coh ett besök med farbror doktorn som gjorde ett ultraljud på mig och konstaterade då att det inte var någon vattenavgång för det fanns mycket inne hos bebis!!!  Nähä.....vad kan det då vara.....oregelbundna svaga värkar och en dygn sur Jacqueline i Bo Ohlssons kassa........antaglige har jag kissat på mig eller så var det en hinna som sprukigt med vatten i ........!!! Det var bara till att åka hem och vänta......till den 8 april......=)

Innan hemfärden åkte vi till Jem o Fix.......där hittade vi en jättefin badrumsinredning........den köpte vi!!!

Badmiljö Profil 900











Trötta som få la vi oss i soffan och såg en film........sen fick jag ryck......sydde ett nytt överdrag till skjötbordsunderlaget......

  Före......

 Efter......inte riktigt färdig men tyget var så fin......fick det av Julia och tänkte jag skulle sy gradiner till pyrets rum av det oxå......!!!!!

Sommartid och sovmorgon blev en del av Söndagen!!! Ner myst i sängen hör vi ett förfärligt brummande på infarten och en jävla tuta!!!  Det var Christer o mamma som kom på besök på Christern motorcykel......mammas första tur på en motorcykle och hon såg glad ut............=) Härlig fika med dom och en runda i trädgården för inspektion..........

 

Nu väntar pyrets rum för lite renovering och sen kommer kanske pappa på besök med vår nya bilbarnstol........

pok

Planteringsdag & Våffeldagen i stora LASS!!!

Idag har jag haft en helt underbar dag!! =) Vaknar av att solen lyser och Tilda redan är vaken!! Efter jag hade lämnat Tilda på skolan åkte jag till Ica som alla andra i Tomelilla just då.....=( För att handla våfflor och grädde till kvällen!!! Sen hem för att gå ut en runda med Gry så hon fick kissa o bajsa o nosa.......!!! En runda på Bo Ohlsson.....fjädrar, påskpyssel, luktegott till toa, godis till Gry.......Frukt i stora lass.....och påskliljor, penseér & Tulpaner!!!

Väl hemma efter shopping rundan satte jag mig på trappen och tog en kopp kaffe i solen!! Sen var det planteringsdax!! Hämtade Tilda från fritids och planterade fina blommor utanför hennes lekstuga!!

 

 

Vi skulle vänta med påskpytet till nästa vecka....men vi kunde inte hålla oss!!! Tilda pyntade vår dörrkrans och sen pyntade vi till våra påskris!!!

 

 

 

Efter pysslet tog Emil o Tilda tag i Våffeldagen på riktigt!! Det vispades våffelsmet och grädde, dukades fint på bordet och alla var såååå sugna på våfflor!!!

 



Bollibompa dax i soffan o helt slut efter en underbar dag ute i solen och den friska luften!! Viking o Martin kom på ett kaffe besök på kvällen och Viking o Tilda tog några danssteg på vardagsrummsgolvet för att ta slut på dom siste krafterna!!!

 
 

Nu känns det som jag skulle kunna gå o ta 2 panodil.......för värkar kommer från o till nu!! Planteringsdagen gjorde kanske susen!!!


Gris med tänder & Gymnastik......

Har glömt berätta att jag fick reda på i fredags att grisar föds med tänder.....helt sjukt......det har inte jag fått lära mig i skolan!! Varför? onödig info men men.....!!!




Idag har jag kännt mig trött o svullen.....o totalt förvirrad!!! Illamående och ont i huvudet.....!!! Bläää!!!
Filmade magen idag när bebisen rörde runder där inne.........! Mysigt med en stor obehags känsla!! =)

Tilda var på gympa idag och där satt vi tittade på.......hon gör så stora framsteg varje gång.....hon blir modigare o modigare!!!

   

 

Idag har det hänt.............Camilla & Robert har blivit föräldrar till en liten flicka!!! GRATTIS GRATTIS!!! Hoppas på att allt gått bra!!!



Nu är det popcons dax med Emil.........
.

Enkät.....=)

Hejsan Allihopa!!!

Min blogg har nu kommit upp i så många läsare att jag skulle tycka det var trevligt med lite info om vem, varför, vad ni tycker om den!?

Inget tvång men gå igen frågorna och svara gärna på kommentarer.......!!!

  
Fråga 1: Tjej/kille ?

Fråga 2: Vän/Anhörig/Annat?

Fråga 3: Hur många ggr i veckan läser du min blogg?

Fråga 4: Övriga kommentarer/Bra/Dåligt?

Tack Jacqueline =)



Tisdagen sammanfattad!!

Dålig, dålig o dålig sömn............vaknade i natt halv 2 av en siper värk.......Aaaaaaaaa!!!! Fan jag trodde jag skulle dö......och tänkte nu kommer det nu jäklar skall det komma en bebis..........2 timmar i sängen med värkar och en vaken Emil...........bara går allting ner till en lite behaglivare nivå.....och så har det hållt på hela dagen, från o till.......Jag håller på att bli galen!! Alla säger att man skall sova och vila innan den dära i magen kommer men hur lätt är det  då.......!!!???!!??

Har endå haft en lugn dag i soffan framför tv:n och vilat lite........och lite promenader med Gry!!

Jag har oxå bokat biljetter till Chriskters födelsedagspresent........sen har jag försökt att få tag i min kontakt på Försäkringskassan......trodde att man fick en kontaktperson för att allt skulle vara smidigare men jag har ringt denna person 4 ggr utan svar och har pratat in på telefonsvararen alla gåner.......nån som tror hon ringde tillbaka??? NIX säga vad man vill med försäkringskassans personal Suger!!

I posten kom Tildas kuddöverdrag till sängen!! Det blev jättefint!! Nu skall vi bara hitta ett överkast till sängen oxå!!!



Hämtade Tilda på fritids och en runda in för att hämta ett packet.....sen in en sväng till biblioteket för att lämna böker och då blev det även några böker med hem!!! Damen i kassan talade om att det skulle vara miljödag på bibblan Lördagen den 27 då det även är Earth Hour......detta innebär: Byta böcker, byta kläder, nya saker av gammla saker, Mossagården kommer o informerar!!! Låter trevligt skall nog ta en runda dit........!!!

http://www.tomelilla.se/pressrum/nyheter/artikel/klimatdag_paa_tomelilla_bibliotek_27_mars/?tx_ttnews%5BbackPid%5D=319&cHash=54c09ba5c737ce6ee7eef638a51e08e5

Bajsplockning i trädgårdens andra halv hann jag med och Tilda vårstädade sin lekstuga!!

Kl 17 skulle vi vara på Tildas skola för att vara där på Öppet Hus.......trevlig att få se vad hon gör på dagarna......rimmar, ritar, leker, spelar, pusslar, montessori matte mm. Hon visade oss allt fint jon hade i sin låda oxå......teckninga, teckningar, teckningar och åter teckningar.....hahahahaha!! Underbara tös!!! 2 arbetsböcket fanns oxå i röran.......Rimma med Trolle, skrivboken!!!   Vi var på den stora skolan och tittade pådom inriktningar man skall välja av sen när man börjar där (4:an) Bild (skapa), Musik, idrott.  Idrottsklassen hade uppvisning!! Sen bar det hem efter 2 timmar i skolan och alla är helt slut!!

 

 

Våren???

Har våren kommit nu? Hela 8 grader hela dagen men solen lyst med sin frånvaro.........ända fram till i eftermiddag....då fick vi fart och körde ett jätte lass till tippen!!

När Emil handlade och hämtade Tilda på Aerobicen, räfsade jag hela infarten och tog bort skit o löv därifrån så det ser fint ut nu!! Skulle nog ta en tur i morgon och köpa lite blommor så jag kan plantera i våra krukor på trappen så man får lite mer vårkänsla!!

Jag har även tagit en lite runda på halva gräsmattan......för det som gömms i snö kommer upp i tö!.....jusst d.....Gry´s bajs......8 bajspåsar fick jag ihopa och har då bara rekat halva gräsmattan!! Får ta nästa halva imorgon!! =)

Trött o sliten......trött o sliten.......ont i ryggen och öm i magen.....flickan lilla tar det inte speciellt lungt i magen iallafall!!!

Imorgon skulle det bli sol iallafall.......och då blir det nog en del timar utomhus!!

Mys med sambon nu!!


Helgens sista dag!!

Jaha......känns som jag har kommit in i någon ond cirkel......somnar runt 23 och sover sååå gott fram tilll 03.....sen är det totalt kört att somna om och överhuvudtaget ligga skönt.....hur jag änn gör!!! Jag håller på att bli galen!! Men Söndagen har kommit och är snart borta och en ny Måndag är på G.

Städning i huset och lite luftning av det ljuva vårluften som nu finns ute!! Sen kom Emil syster Malin och de 2 kusinerna Oliver & Jack på besök!! Dom hade med sig jättefina presenter till vårt lilla pyre i magen!
1 Superfin klänning med blommor, 1 par yber gulliga skor, och 3 tröjor även dom super söta o fina!! =) Tack så JÄTTE mycket Malin för detta!!  Jag fick oxå present!! Ett jättefint armband & halsband i silver med hjärtan!! Tack Tack Tack!! Tilda fick storasyster present.....3 par leggings (lila, gröna, svarta) hysterisk många gummisnuddar, och jättefina teckningar av Oliver o Jack!!

 

Vågar man säga att våren har kommit till oss nu eller.......solen tittar fram lite då o då......snön har försvunnit nästan helt från vår trädgård och jag vill bara ut och rota runder........blir nog en trädgårds runda i morgon för att titta över mina blommor!!

Mina pelagoner som jag har stagit sticklingar på trodde jag inte skulle fixa mitt meckande med kniv och lite annat våld men joooo titta vad fint dom har tagit sig och vad gröna dom har blivit......Jag har minsann lyckats.....sen så får vi se om dom vill blomma oxå!!!

 

Idag har vi oxå varit i Ystad för att Tilda skulle på Gymnastik!! =)  Tog även en sväng till Ohlssons Bazar och såg över deras sortiment!! Massor med fint!! Väl hemma igen blev det pizza beställning och mat dax tillsammans med kusiner och syster!!! Gott!!  Och PåskHaren flyttade in i mitt skafferi och blir nog inte så långvarig där om jag får bestämma.......o d får jag ju för det är min!! =)



Vi har oxå i veckan tagit oss i kragen och åkt till Jysk och fått bytat vår bänk som vi skulle ha i hallen........Emil krävde att dom skulle öppna paketet i butiken och ta upp allting så vi fick se hur det såg ut så vi inte kom hem och den oxå såg likadan ut som den andra!! Det gjorde den inte och nu är den uppe.....det blev rätt bra faktiskt.....kan ínte vara bättre nu när man är som tjockast och har svårt att ta på skorna i vanliga fall!! =)



Har oxå ikväll ordnat lite med pyrets säng!! Först var det bestämmt att vi skulle sätta upp en bebiskorg som min syster har legat.......men sen ångrade jag mig och målade om spjälsängen och satte på min sänghimmel som jag hade på min första säng när jag var liten bebis!! Sen har jag även varit och köpt spjälskydd och ett bäddset i Fem myror är fler än fyra elefanter!! OOOOooo det är så fiiint!! Nu vill vi bara att lilla pyret skall komma ut och få prov ligga sin säng!!

 

 

Nu börjar det oxå att gå frammot med lilla rummet.....lite utav väggarna är på plats och resten kommer upp i veckan så jag kan få börja spackla och väva!!!



Hoppas att ni alla har haft en härlig helg!!! Och nu att det blir en toppen vecka! Med lite sol kanske!!


Kalas helgen!!

Åååå hela denna helgen har inne burit kalas.....kalas.....och folk hemma.....kalas.....folk borta.....med mera!!! =) Jag som bara skulle vilja sticka huvudet i sanden, gå i ide och bara komma fram när bebisen är ute och solen tittar fram nästan varje dag!

Var på Loppis i Janstorp idag och det var en riktig höjdare!! Vet att dom skall ha en till i höst typ den 2 o 3 oktober tror jag det var......!!!  Vi hittade jätte mycket fina kläder......köpte 1 marwin klänning, 1 h&m o 1 Esprit kjol, 1 vår jacka från h&m, hallo kitty tröjor och Esprit tröjor, sommar linnen, tunikor till Tilda, skit tuffa jeans shorts och t-shirt till Kusinen Oliver, 2 st tröjor till andra kusinen Jack, Tilda hittade 1 hallo Kitty tröja & 1 Hallo Kitty klänning till lillasyster, hittade även en Ramons tröja, bennetton body, puma mjukis, pippi body mm massor med fint!!

Höjdpunkten på loppisen var nog när Tilda hittade bordet med barbie........Ögonen lyste och hon bara strålar!! Wow titta pappa där e Bratz barbies......vad kostar dom?? Lycklig som en speleman traskar hon ut från loppisen med 2 bratz dockor med tillbehör!!! =)

Sen bar det av till kalas och tårtbakning........budapesttårta blev det dekorerad av mig med marsipan löv och Christers namn......jag e inte så super på detta men försöker iallafall!!!



Tilda som är super nöjd med sitt lego bygge!!

 Mina hjärtan!!

Kalaset var trevligt...att få träffa sin kära släckt.....=) men det är jäkligt skönt o komma hem oxå!!!=)

Åt vårt första grillade kött idag......mmmm.......med rotfrukts blandning!! Gott gott!!

 

  Älskade mamma & moster!!

 
 Jag & min kära syster!!

Ser fram imot morgon dagen då det 'r gympa dax för Tilda och så får vi besök av Emils syster Malin och kusinerna Oliver o Jack!!! Nu skall jag nanna gott!! pok

Lördags morgon!

Med Disney Dax på hög volym på tv:n och rufiga i håret sitter jag o Tilda o vänta på Emil som är och haandlar frukost.......idag har vi bestämmt att det blir mannagrynsgröt till frokust och fransbröd.....mmmmm!!!





Idag bär det av till Skurup på kalas hos mamma & Christer för att fira Christer! Och eftersom han inte läser min blogg så flitigt kan jag tala om att han skall få en upplevelse dag på vallarnas frilufteater för att se Stefan & Christers nya buskis uppsättning "En mor till salu" i sommar tillsammans med mamma!!



Innan kalaset skall vi ta en runda till Janstorp o Slimingebyggdegård för en stor barnloppis......och se om man kan fynda någonting fint!!!  Länk:
http://www.slimminge.org/

Nu frokustdax!! Ha en trevlig Lördag!! pok
 


Malmövägen Kalas med hysteriskt matbegär........!!!

Kvällen kom och nu fixas det hemma för att gå på kalas.......platta hår....måla nagler.....klä på finaste kläderna......och sen i väg för att fixa present!!

Presenten blev köpt på Systrarna Blommster i Tomelilla.........fina blommor och presentkort!!!

 

  På kalaset var det blandad kompott fast mest utav släkten Mattisson & Lasson som kom för att fira Julias 25-års dag!  God smörgåstårta från Ingelstakalkon och toppen goda kladdkakor med marabou chocklad i olika smaker.......mmmmm!!! Jag fick sånt mat begär så jag kunde inte sluta att äta på dessa saker som bjöds.....vi kom lite innan 5 och jag slutade att ära typ rynt 9........så jag kan ju skita i frukost i morgon om jag vill....lär ju vara mätt då!!! =)

Roligt bus med Viking och Tilda och Linus......tillsammans med kusinerna mattisson ( måns, max)

 

 

 

Veckan som gått har vi även hunnit med lite sol  och Tildas Aerobic stil var tvungen att förevigas......



Imorgon äer det åter dax för ett kalas....i skurup!!! Skall även hinna med en barnloppis i Slimmingebyggdegård någon gång mellan 12-16......det är även på söndag men när vet jag inte!!

Nu skall jag mysa ner i soffan o njuta!! pok


Regniga dag!!!

Å så var det plusgradet när man vaknar.......o snön är snart helt borta!!! Skööönt!! Inatt har jag sovit som en stock....underbarst skönt.......lungnt före stormen kanske??!!??! 

Tog mig en sväng på Bo Ohlsson för att se om jag hittade nägon present till Julia men nix pix ingen present men en massa andra saker........

Tilda fick en High School Musical T-shirt , en skjortklänning, en jättefin tunika och ett par jeans leggings!!!
    20:- st utom leggingsen!!


Jag fyndade 2 par adidas byxor i typ frotté tyg 69:- st ord pris: 499:- kunde bara inte låta bli!!!

Bebisen fick 1 Laban tröja o byxor..... 20 :-/set

Ja jag är rätt nöjd faktiskt!!

Hemma o äter lunch......då kommer världens ondaste någonting i min mage och jag viker mig dubbel.......det går över och jag måste kissa.......ooooj ännu mera slem!!! Massor!!! Fortsätter med sammandragningar och malande ont.......

Sätter mig vid datorn och kollar runt lite.....hittade en jätte rolig sida där man kan göra egna tryck och skriva egna texter på olika klädesplagg till alla i familjen!!!  Länken:   http://www.spreadshirt.se  

Hittade oxå lite olika strumpor som jag (vi ) önskar oss.......

Dom är ju bara för söta!! Ett måste på en flickbebis!! 

Igår hittade jag en lapp på Ica med superfina tårtor......var inne på hemsidan och den rekomenderar jag för shit vilka fina tårtor hon gör!! www.metrobloggen.se/bakverk    Värt att gå in o titta!!

Skall snart bege mig till skolan o hämta Tilda sen skall vi fixa till oss och gå på kalas hos Juia som fyler 25 år idag!!! Grattis vännen!!
  

Läste oxå ett mejl från min kära morfar idag!! Jag blir så glad när jag hör i från honnom o Karin!! Jag saknar er faktiskt!! Kul att han skall komma ner skåne o hälsa på oss!!

Kommer lite om resten av dagen i kväll! (kanske) =)

Kram

Längtan är såååå lång.......

Dessa dagar vi har haft har bara varit såå långa...........


I tisdags var jag på mvc för kotroll......det hela slutade med att vifick ringa Emil på jobbet och han fick komma o hämta mig då jag låg med värkar i min barnmorskas soffa.......phu!!!

Hem o ner i ett varmt bad.......skönt till en börja men inte alls behagligt efter ett tag!! Värk på värk........vilken tur jag hade Emil vid min sida som stöttade och talade om för mig hur jag skulle andas.....för jag hade ju nästan glömt att man skall andas oxå när det gör så ont!! Ligga i soffan, sitta i soffan, stå och se på tv, gå en runda i huset......baaaaa!! Ingenting var skönt och allt var så fruktansvärt stort......nu var det bara att förbereda sig för vad som skall komma........Såååå spännande!! Nu e det äntligen på gång!! Trodde vi ja!! 

Ringde till bb och dom sa att om det blev värre skulle vi komma in......då jag hade oregelbundna värka allt mellan 3 till 20 minuter imellan!!  Panodil, vetekuddar, varma handdukar och krypa ner i sängen.......som en klubbad säl somnade jag värkarna av tog senare på natten.........när jag vaknade morgonen därpå drog jag upp Eil kl 06.30 för en promenad.....o tänkte att detta kan inte vara sant......nix det var det inte för efter promenaden satte det igång igen.....upp till mvc för kontroll......bebisen mådde bra och med mig hade det inte hänt någonting.......hem igen och började städa........ont ont ont!!

Gick o la mig vid lunch o vaknade kl 14 inga värkar............=( Vad fan!!!

Natten till idag vaknar jag kl 3 och har hysteriska värkar.....japp nu så händer det tänkte jag......men nähä lilla fröken har nog bestämmt sig för att bli inne i magen......!!!! När klockan började närma sig morgon avtog värkarna........Baaaaaa jag orkar inte mera nue!!!!!

Idag har jag promenerat och det en hel del........inte någontig som är skönt men ifall man kan skynda på det så skall väll detta vara bra.....även för mig då jag får lite kondis oxå!!=)

Nu skall jag duscha o sen bädda ner mig i sängen för att kanske få lite nattsömn!!!  Drömsött lilla du!!

Fick i måndags dom fina bilderna som Gina tagit på oss...........Tack igen Gina!! Tänk vilken tur du fotade för man vet ju inte när det hade hänt!!!! =)

  

   

Lite shopping & slemmis kom idag!!!

Jag kom på igår att jag skulle ju följa med till Lund o hämta Tilda så kunde vi shoppa lite!! =) Solen lyste och allt var härligt!! Väl i Lund åkte vi till Nova och till sportoutletten där...........Där hittade vi en syren lila H/H t-shirt till mig och en gul champion luvtröja till Tilda & 1 rosa puma body till bebisen!! Allt detta för 300!! Såå nöjd!!

Emil tog en sväng in på Carlings och hittade 2 par plagg!! Plockade upp Tilda och sen bar det hem igen. När vi väl lkommit hem hade det snöat i Tomelilla........konstiga konstiga väder!!

Idag har solen lyst och jag har blivit botten förkyld!!!  Ett besök hos Gina för att titta på våra foton som hon håller på med.......dom var jättefina!!! Tack Gina för du gjortde detta och i rettan tid!!

Ett litet besök hos Ann-marie och vsade upp magen och sen hem för en promenad med Gry i solen!! AJ O AJ O AJ O  så vankade jag fram på vår härliga runda!!
Väl hemma och fil o musli på menyn.........Toalett besök.......o slemmis hängde där!!! Urk sorry infon!!! Nu förstår jag att jag skulle veta när den lossnade!!

Sitter nu här i soffan med min musli har lite värkar.........

pok


En svullen Barbapappa!!

Helgen har nu snart gått och den har varit trevlig......i Torsdags var vi i Simrishamn och åt middag med Farmor sen in till Jysk för att köpa den fina hallmöbeln.........kommer hem å packar upp den så var den inte så fin......det var fan sönder överallt.....sprickor, träet hade släppt och en massa andra saker.....vår vanliga tur som sagt!





Vi hämtade även Gina på vägen som skulle vara vår fotograf för kvällen......många foton blev fina och Gina skulle ta hem o fotoshoppa lite på datorn så dom blir ännu finare!!! Hoppas på att få se dom nu i veckan!!

Fredag och städdag......slutade med en pizza framför tv:n med min älskade!!

På Lördagen sken solen och det var ett underbart vårväder med lite snö..........Vi tog oss till Gunilla oRaggen och gratulerade honom på födelsedagen med en blomma och sen lånade vi deras släp för att bege oss till Ystad och handla hem gipsskivor, golv och lite andra saker till att renovera färdigt den lillas rum......Nu börjar det att gå frammot!! Dagen förtsatte med Spontanbesök av Jean & Tony och sen kom Julia & Viking!!! Trevligt det blev äppelkaka med vaniljsås och kanelbullar......GOTT GOTT!!

När besöket hade gått tog vi på kläder och begav oss ut i solen och det vindstilla vädret.......åååå det är sååå skönt att komma ut när vädret är så här!!! Nu längtar jag tills man slipper at pendla mella alla snöberg och slask!!!

Efter en timmes promenad......och då inte utan att stanna ett antal gånger för att jag fick såna fina sammandragningar......men hem kom vi fast det tog tid!! =) Det var skönt att komma ut iallafall!! Affären och sen till Jean o Tony för att äta pommes, kött och sås.........Gott Gott!!  Melodifestivalen i bakgrunden och vi spelade Gin Rummy från 20 - 23.30 och en jätte stor skål med godis....kvällen var super trevlig!!

Idag har jag bara kännt mig som en svullen Barbapappa sen jag slog upp ögonen......jag har sovit skit dåligt då mina fingara o händer bara somna och förvinner hela nätterna igenom!!!! Jag håller på att bli knäpp på detta nue!!! Försöker ändå att sopa undan lite i lilla rummet och skära itu plast mattan.....Emil städar bilen och svär imellan varven då det kommer gigantiska hagelflingor fast solen lyser.....=)

Söndags fix i vanlig ordning inför kommande vecka och sen dammsugning på ovanvåningen!! Emil skall åka o hämta Tilda i Lund och jag skall bara vara hemma o koppla av!! JUST det koppla av!!

Hoppas på en härlig vecka!! pok

GBS och att bara stänga dörren o gå......

Har den sista tiden kännt mig konstig..........har inte riktigt kunna sätta fingret på vad det är........!!!! Förra veckan när förvärkarna satte igång och sammandragningar ont ont ont.....dålig sömn och ett konstant oro gjorde mig helt nollstäld......idag var jag på mvc och träffade min underbara banmorska Katarina och hon hade fått provsvar på mina kisseprover sen förra veckan........det visade sig att jag har GBS (Grupp-B Streptokoker) så nu kommer jag få gå på antibiotika ett tag och kommer sen under förlossninga att få antibiotika för att minska risken att smitta lilla bebisen.....=( tydligen drabbar detta typ 30 % av alla gravida och det är inte säkert att det visa symptom att man har det.......nu e jag trygg och känner mig lugn då vi vet vad det är och att bebisen kommer bli noga övervakad efter födslen!!!

Skulle vilja stänga dörren till den yttre världen och bara gå in i en bubbla....sitta i bubblan, vila i bubbla......förtillfället slippa allt vad heter komma ihåg och planera.....mitt huvud vill inte förtillfället....jag tror att jag behöver sova lite och ta igen mig efter en jobbig vecka.....sen blir allt bättre!! =)

Bla bla bla bla satan vad jag kan skriva en massa skit-........nu skall jag nanna!!! sov gott!!

Se hela bilden


Sömmerska eller frisör....

Lördagen startade bra med mys frukost med familjen och sen tog vi och pös till Julia och Martin o Viking på Kaffe....när kaffet var slut tog vi oss i kragen och jag flyttatde in i lilla sovrummet för att riva färdigt all tapet och ta bort trätexen på ytterväggen......Emil drog om antennsladden och kom sen och hjälpte mig......Tilda hade klasskompis på besök och dom höll till i hennes rum och underhöll oss ibland!! =)

 

Emil och Tilda lagade pizza på kvällen och den blev såå god!!

 

Nya foton på den tjocka magen kommer oxå.......

 

Söndagen blev en städdag........dammning, dammsugning, torkagolv och toastädning, diskning och en heldel undan plockning......Men fy så skönt när det är färdigt!!

Sen på det nystädade golvet satte jag igång och lekte frisör med Emils hår......men det slutade med att allt blev lika kort och ingen frisyr som vi vill då jag glömde att ställa ut insatsen igen efter att jag rensat den.....=( klant arsel!!!!  Tur till Ystad och gympa med Tilda sen en tur in till Mc donalds för vi var hungriga......!! Solen har lyst så fint hela helgen och det är ju helt underbart när kl är 18 och det fortfarande ljust ute och fåglarna kvittrar!! Snacka om att man börjar få vårkänslor nu!!

Jag och Tilda satte oss vid sy maskinen lite innan 18 och avslutade vårt projekt kl 20 ......då hade vi lyckats sy färdigt hennes klänning och sen med resterna av hennes tyg blev det en sparkbyxa till lillasyster......och jag blev faktiskt väldigt nöjd med båda sakerna!! Tilda bara älskade sin nya klänning!!!

 

 

Nu skall jag proppa i mig lite jordnötsringar innan Emil äter upp alla!!=)

Hoppas att helgen varit skön och att veckan blir bra!! pok



Trulle troll på besök och falskt alarm......

Att vi har haft solsken denna veckan har ju påverkat alla.....så roligt att träffa folk som är glada och har hittat ut i det fina vädret.....många promenader med gry har det blivigt oxå.....Märkligt med hunden, hon känner nog på sig att det är någonting som inte stämmer med mig och att jag har haft ont för hon har inte lämnat min sida denna vecka och varje gång jag ställt mig på en stol eller pall när jag putsade fönsterna så kom hon nära mig och började pipa....kära underbara hund...käner mig trygg med henne hemma!! =)



Torsdagen med det stora T.......Tilda kom hem med Trollet Trulle i från skolan med ett jätte leende....."han skall sova över hos oss" .Trulle är ett lärosätt  som Tildas skola kör med....och nu var det tid för trulle att flytta mellan varje barn i klassen och hälsa på.......Super uppskattat!!!

 

På torsdagen blev oxå den sista träffen med föräldrargruppen och det var roligt att se magarna på allihopa!! Vi hade en trevlig stund och solen lyste in i rummet.....men någonstans men mig fanns en obehagskänsla och oro.....molande menssmärtor, ryggont och sammandragningar=( När träffen var över tog min barnmorska mig på axeln o fråga hur det var med mig ....hon hade sett och kännt att det inte var som det skulle....in på en extra kontroll och hem för att vila......

Fredagen.....trött trött trött & ont ont ont......runt 9 fick jag ringa efter Emil så han kom hem, då hade jag pratat med min barnmorska och hon rådde att ringa förlossningen!! Spänd som en fjäder ringde jag och jag fick besked att jag skulle komma in...... i vecka 35+0

Ctg-remsa i nästan 1 timme och sen kände både student barnmorskan och den riktiga barnmorskan på mig o konstaterade att jag är mogen och att yttre hade öppnat sig 2 cm.......sammandragningar på sammandragningar.....du får åka hem och vila.....fick vi som svar...men rätt skönt o veta vad som händer!!!!

Hemma igen somnar jag på studs och sover till Emil ringer o väcker mig 19.00......han var o hämtade Tilda hos farmor i S-hamn.....Med sig hem hade dom en riskudde format som ett hjärta och en TENS -apparat och lugnandebad olja och en massa lila och fina bodys som farmor köpt till bebisen.....Tack Farmor!!!

Nu skall resterade av fredagen handla om vila och mys i soffan!!! Så får vi se vad Lördagen och helgen har att vänta!! pok

Vårkänslor, första cykelturen och spontan promenad......

Måndagsmys hela dagen med soppa o nybakade scones........jag har fått pippi på att ha pipilotter i håret.....mysigt!!! Kvällsfika med Jean & Tony!!!!



Tisdagen bjöd på ett toppenfint väder....så fint så det bleb flera promenader med Gry fast jag har haft sammandragningar hela dagen!! Sååå härligt när solen lyser i mitt anskite.....man laddar som batterierna!! Förrutom promenad har jag hunnit med att koppla av i sängen och sett filmen Flickan......nja vet inte om det var någon höjdare....men väl värd att se!!! 

När Tilda var hämtad från fritids fortsatte Tilda att skriva brev till sin farmor o Kerstin......Hon är super duktig denna tös.....kan ju skriva hur bra som helst.....vissa bokstäver går i hopa men vad kan man begära av en 6 åring......ingenting alls tycker jag!!!  Fick fota ett av breven och här e det!:::



När breven var skrivda lyste solen fortfarande och vi bestämmde oss för att putsa av cyklarna och cykla till ica för att posta breven och Tilda skulle panta lite pantflaskor oxå.......o ja vi kom ihåg hur man cyklade....d trodde inte vi!!!=)

 

 Efter postning o pantning ( hela 30 :- fick tilda ihopa) tyckte Tilda att vi skulle göra ett besök på Bo Ohlsson för nu hade hon pengar så kanske hon kunde köpa en ny barbie......o så blev det....en ny barbie som åker på en bobby car......o tösen Sprudlar av lycka när hon skall betala och går ut ur affären!!!! =) 

Efter maten åkte vi till Julia o Viking för ett besök coh för att passa Viking en lite stund.......Detta slutade med en spontan promenad i solen o kylan till lekplatsen för att åka "kasebana" som Viking säger o gunga!! Ingen av oss hade riktigt med kläder för detta så det blev en snabbis ner till lekplatsen åka lite grann o sen hem för att dricka kaffe o äta kaka med Julia.....Mysigt!! 

 

 

 

 

Hade hysterikskt ont i hela kroppen och hittade inte riskudden......smart Jacqueline hade hört att man kunde värma en handduk och att det skulle vara typ samma.....jag värmde handduken i micron och det slutade såhär ute på trappen............  Det började att brinna i micron...vilken tur att jag stod o tittade på o inte gick iväg.......!!!!

Sov gott för det skall jag göra!! pok

 

RSS 2.0