Valbogsmässoafton

Jaha då var det sista dagen på April och nu snart bara 10 dagar kvar till jag fyller 27 år......phu....27 är det gammalt tro.....jag o nej!!!

Idag myste jag o Lykke i sängen till kl 12.......hehehe....man får passa på!! Låg o glodde lite på film....slumrade lite då o då oxå.....upp o hoppa.....mysig promenad med vagnen o gry......o min lilla ängel som hade på sig sin nya klänning o ett par jätte stora strumpbyxor (Fast strl: 50/56).



Tilda hade sin stora plånbok med sig till Bo Ohlsson när vi skull gå o köpa en roller för att kunna måla färdigt på Lykkes rum......Det slutade med att hon köpte en gravid barbie som hade en bebis i sin mage som man kunde plocka ut-.........lycklig som en speleman!!!



Mätta efter en super god broccolisoppa med räkor och scones pausade Emil o Lykke i fåtöljen innan det bar av till majbålet!!!



Påväg till folkets park allihopa.....Tilda hade kompisen Anna med sig oxå.....



Bus bus o åter bus......Det var kallt o blåste o Gubben fick inte fyr på bålet....men vi hade det trevligt ändå....Träffade Gina med familj o Ann-marie med familj och en hel del andra......











Gosar ner mig i soffan nu med mysbyxor o filt!!! Så får vi se vad helgen har att ge!!! pok


Barnvagnsrace & mycket fika i solen!!

Sömn vaken sömn vaken sömn så har min natt varit......Lykke hade bestämmt sig för att vi skulle sova 1 timme o vara vaken 1 timme.......mysigt!!=(

Camilla o Isabella kom med bullar och vi åt frukost tillsammans......vädret var sådär så vi satte oss i soffan o pratade.....o äntligen var flickorna vakna sammtidigt o vi fick lite foton på dom tillsammans.....







Vädret blev fint efter ett tag och vi packade vagnarna o begav oss en runda till Bo Ohlsson.....det var inte bra.....som vanligt blir det alltid en del saker med hem......Lykke fick fina boksäver att sätta på dörren till hennes rum, 1 ny nappflaska, 1 klänning o strumpbyxor, Tilda fick en Hanna Montana Keps.....och sen köpte vi ett par ballerina skor strumpor till Ginas lilla bebis i magen!!!  Jag fick oxå ett par nya skor!!!

Efter Barnvagnsracet på Boan tog vi en runda i vårat fina kvarter oxå i det fina vädret!! Väl hemma kom Julia o Viking på besök....vi fikade på kaffe o princessrulle i våran trädgård......Sååå mysigt.....Alltid lika mysigt o underbart när Julia o viking är på besök.....många roliga skratt o mycket "skit" snack!!!! =))





När Tilda kom hem satte hon sig oxå ner o fika så klart!! dessa 2 monster är helt underbara!!!



Emil fick för sig att han skulle stödja Cancersjuka med att gå med i mustaschkampen......Rakade sig men sparade en del.....



Efter kvällsmaten fick vi ytterligare ett besök av familjen Jönsson......Gina, Marcus, Cornelis o Gordon!!! Kladdkaka o grädde ute i trädgården o en hel del lek.......Super kul.....Tilda somnade som en stock efter ca 1 1/2 timmes super aktivitet med alla barnen o marcus o emil......!!! Tyvärr inga foton.....får bli nästa gång!!

Men jag o Pyret hade en liten mys stund i soffan när Emil o Tilda gick upp o läste bok!!!

    Pok


Trevligt besök och ljummen kväll......

Dagen började väldig segt......Lykke tycker att det är roligare att vara vaken och titta runt på natten än att sova.....hon blir topp tosig på sig själv när hon märker att hon börjar somna....=) Men när hon blir lagd med sin mage mot min mage går det inte att motstå sömnen!! Trött var jag iallafall i morse!!

Mamma kom på besök och hade med sig present till Tilda: trosor o strumpor och självlysande stjärnklistermärken!! Till Lykke: Pyjamas, vantar och en sak som jag önskat mig......strumpor som liknar ballerinaskor! Ååååå dom var så fina!! Önskar mig lite fler faktiskt!!;)





Fick även ett trevligt o glatt besök av Hanna & Abbe!!! Super Trevligt!! Lykke fick en jätttefin leksak!! Tack!! Vi åt blåbärspaj o drack kaffe, pratade inbjudningskort till dop, försäkringskassan mm!!

 





Tog en mysig promenad på eftermiddagen.....det var så varmt helt ljummigt i luften.....!!! Härligt nu vill man börja minska på kläderna!!



Sen blev det trädgårdsarbete.....gräva gräva gräva.......snart dax att sätta häcken!!!


Tilda planterade sallad, broccoli, blomkål i krukor som hon skulle ha vid sin lekstuga!! Det blir så fint.....





pok


Helgen och en måndag med grillning..............



Helgen som varit har vatt lugn o fin.....I lördags var det jättefint väder.....vi tog o packade in oss i bilen o åkte till S-hamn!! Där gick vi på Loppis....inga fynd tyvärr!! =( Sen gick vi en runda i stan och myste......åååå blir helt sjuk....saknar att bo i en stad där man kan gå o strosa o titta i skyltfönster och in o ut i olika affärer.....kan man inte precis i Tomelilla......!!! Vi tog även en tur till Sven o Lotta för att äta Lunch sen tog vi en till promenad i solen.....heeelt Underbart!! Tyvärr hade jag inte kameran med mig.....denna dag!!

I Sönndags hade vi projekt i trädgården och lite städning......det upphörde helt när Christer ringde o sa att han hittat tujor för 25:- plantan......detta nappade vi på och Emil tog bil o släp o körde i väg redan kl: 14. Jag fick äran att passa lilla pudelen Nessa i någon timme och ägna mig åt två maskiner tvätt, trädgårdsarbete, Baka blåbärspaj, äta blåbärspaj, och bara mysa i den varma solen med kaffe!!=)

Gry med kompisen Nessa!!



 Blåbärspaj, vaniljsås o kaffe!!

 Vårt ny rensade trädgårdsland, planterade potatis, morötter, rädisor, roucculasallad.......

 Lykke sover gott i vagnen!!

 Ser inte mycket ut för världen men där skall vara 50 någonting plantor tror jag........vi kommer få så fint i vår trädgård nu!!!

Vi sov länge som vanligt efter att ha lämat Tilda i skolan!! En sen frukost och sen kom Gina o Marcus på besök med en helt underbart god bakelse.....mmm så gott Gina du vet vad jag gilla!!! =) Efter besöket tog jag ett ryck i förrådet och det rycket gick snabbt över när jag insåg att jag behövde lite fler sopsäckar och ett tomt släp......;) När kvällen kom fick vi trevlig sällskap bestående av Martin, Viking och Linus.......Vi grillade ihopa o barnen lekte ute i solen!!



 Duktiga Viking!!

 Tripp, Trapp, Trull gungar!!!



Senare på kvällen tog vi o badade Lykke.....Hon bara älskar o bada...det är så varm o skönt!!







Idag har varit en dammsugar dag.......En skön promenad till Fritids för att hämta Tilda sen ett besök på bvc för vägning......o vår lilla "Lycka" har nu gått upp 300 gram sen förra veckan nu väger hon hela 3426 gram.

 

Sitter nu o kollar över denna djungel med babyvakter......jag har hittat en som skulle vara bra.....Philips Dect-babyvakt SCD 487.........

 

Ser frammemot morgon dagen då mamma skall komma på besök o jag skall sätt igång på allvar med lykkes fötter  o händer o min gips mage!! god kväll!!

pok


Första veckan avklarad.....

I tordags gick jag o Lykke upp lämnade Tilda på skolan sen kröp vi ner i sängen igen o sov till 10.15 underbart!!! Sen kom min kära vän Sara & hennes dotter Wilma på besök, dom hade köpte jättefina kläder och en tummen skallra till Lykke!! Tack så mycket igen!! Torsdagen bara sprang iväg och kvällen kom......

Fredags morgon och solen lyser.....kan ju inte bli bättre......körde Tilda till skolan och sen hem i sängen igen...=)

En dag att längta till då min lillasyster kommer på besök o e hos oss hela dagen!! Hon kom med ett nagelvårds set ett myggnät och en nässug till Lykke.......Tack underbara moster!! Camilla & Isabella kom oxå på besök....då blev det fika med kaffe o Nutellamuffins.......

När jag hade hämtat Tilda bytte vi om och tog foto till familje sidan i ystadsallehanda......Jag tog oxå lite foton på Tilda o Lykke själva i deras fina babuska kläder som jag har sytt till dom!!!




Vi tog oxå lite bilder på Lykke o Isabella......det visade sig att Isabella var hyffast mycket långre än Lykke ........ Våra små helor o halvor!!! =)=)





Nu skall vi äta thaigryta med fisk o kokosmjölk.....mmmm!!

Ha en trevlig helg!! pok

Gipsavgjutning och Gymnstikavslutning!!

Idag var första dagen hemma själv med Lykke!! Det kändes hyffsat konstigt kan jag säga.....men inga problem!!!

Efter morgonmys i sängen gick vi upp & bakade NutellaMuffins......Samtidigt mitt i baket fick Lykke för sig att hon var hungrig.....Japp det var bara att sätta sig i soffan och amma.......Planering planering!! =)

Mamma kom på besök på förmiddagen och hon hade med sig gips......Toppen!! Nu kan vi gjuta fötter o händer!!
Hon hade även med sig en jättefin kofta i vitt som hon hade stickat själv!! Tack Mormor!!

Kaffe & NutellaMuffins.......och arbetet med avgjutningen började.....det var inte det lättaste att ta dessa små händer o fötter o trycka ner i leran.....och få ett bra avtryck.......

 

Och mitt i allt bara börjar det snöa......snacka om April väder!!!!

 

Ikväll har vi fått röra på oss......Tildas gymnastik avslutning handlade om att föräldrarna skulle vara med och få testa på vad barnen gjorde på träningarna!!! Super roligt!! Både jag o Emil turades om att vara med Tilda.....och hon fick ledas oss igenom övningarna......ljushopp, balansgång, kullerbytta, hjula, frivolter och en massa andra saker!!! I slutet visade dom ett fristående program som dom tränat in......super duktiga!! Sen avslutades allt med Glass!!!!

 
 
 
 

Trötta åkte vi hem och satte oss i soffan för att pusta ut!! Nu skall jag se fuskbyggarna och sen bädda ner mig i sängen!! pok




Förkylning & en trevlig viktuppgång!!

Måndagen var en dag där massor skulle göras.......men som alltid när jag o Emil planerar saker kommer vi på att det är mycket trevligare att träffa folk eller bara ta det lugnt.....mmm så mycket blev det gjort i går!!

Lykke hade på sig dom fina kläderna som Moster Caroline har köpt till henne.......visst var det lite stort men hon blev fin ändå!!

 

På kvällen myste Tilda med lillasyster i soffan........Finaste töserna!!! =)



Tisdag och efter att ha somnat kl 22 i går både jag o Lykke vaknade vi kl 4.30 när Lykke var hungrig....duktiga lilla flicka som vill sova på natten!!

Vi tog oss en promenad till Bo Ohlsson för att handla gips-pulver men det fanns inte......jag hade ju tänkt att göra fot och hand avtryck och sen fylla det med gips.......får vänta tills imorgon när mamma kommer med gips!!!

Men man kommer ju aldrig hem tomhänt från boan.......Emil fick en jätte fin grön T-shirt, och till Lykke hittade jag en svart laban mössa & en jättefin luddig jacka.......
 

Var på bvc för vägning idag och i torsdags när bvc var hemma vägde hon 2790g och idag vägde hon hel 3124g.....Margareta på bvc sa: mamma har grädde i mjölken!! hihihi!! mmm det är skönt att veta att det inte bara är blask man har i dessa kanonerna!! och att det ger henne näring vad hon behöver!! SKÖNT!!

Kvällen har gått åt till att göra Loppor till Tilda och att hitta på vad det skall stå i dom......ett himla huvudbry....det är inte lätt att komma på saker så på beställning!! Men Tilda blev glad i allafall!!

 

Fick ett samtal precis av mamma som berättar att det snöar hos dom jag tittar ut genom fönstret och ja.....det är inte klokt det snöar här oxå!!! Vilket April väder vi har haft idag......Sol, blåst, regn, kallt, snöööö!!!
Men var positiv snart är det riktig vår och sen sommar!! =)

Nu står mat på schemat och sen skall det vara riktig kväll......

pok

Mysiga Helg!!

Helgen har nu snart passerat förbi och snart börjar verkligheten bara  1 dag hemma med Emil sen skall man fixa allting själv på dagarna!! mmm det går säkert bra!!

Fredagskväll var helt underbar.....tillbringade mycket tid ute och Emil klippte vår gräsmatta för första gången!! Åååå det luktar så gott med ny klippt gräs!!

 Duktiga duktiga du!!!

Jag rotade lite i vårt förråd där ute och letade upp Tildas gammla bärsele.....tog mig en snabbkurs i att sätta på sig den och satte Lykke i den .......hon stor trivs i denna kan jag säga....kan inte bli bättre nära mamma och rörelse hela tiden!!! =)

 
Fick besök av Tony & Jean på kvällen.....pizza stod på schemat......sen myste vi ner oss i soffan!!

Lördagen var en dag i flitighetens tecken.......Emil målade Lykkes rum, Tilda hade en hel lek dag med kompisen Anna, Jag o Lykke tog tag i vårt "skrotrum" .....ja ett sånt rum som man absolut inte skall men som kan vara bra!!!=) Bilden på denna bilden är sann......ja jag vet ser ut som man släppt en bomb där inne men det är dagens sanning....så ser det ut där.......men ju längre dagen gick ju mer fick jag undan och kastat......en dag skall där oxå bli fint skall ni se!! =)

 

 Lykke trivs i vagnen.......medans jag rensar!!

På kvällen kom Camilla & Robban & Isabella för att äta mat med oss och ha trevligt!! Tilda myste i soffan med Lykke & Isabella......lyckan var stor när det fanns 2 bebisar runt omkring henne!!!!




Vi fick besök idag av Mormor och Lennart!! Dom hade med sig ett jättefint klädset till Lykke och Tilda fick en Godispåse......!!!
 

Njuter nu av kvällen och skall sitta tätt intill min sambo och mysa!!! pok

Golf promenad o pannkakor i solen!!

Idag skulle Lykkes rum bli målat......men min kära Emil ville ut till Gladan o spela lite golf med Martin.......o eftersom jag älskar honom sååå mycket så var det ju klart att han skulle göra det.......jag o lykke följde med!!!

Solen sken o gladorna seglade ovanför oss........helt underbart!!!

 

 

Eftermiddagen tillbringade vi i trädgården och myste en hel del i solen......jag ägnade säkert ca 1 timme på att leta efter min sekatör som jag har lagt "på nått bra ställe" säkert!!! men utan att htta den.........

pannkakor till mellis o dom åt vi ut oxå......o det är så gott o äta ute, d tyckte töserna oxå!!

 
 

Nu har den underbara vår luften lamslagit hela familjen......Tilda i sin säng....Emil o Lykke i soffan o Jag i andra änden av soffan men en kuslig huvudvärk...... Kvällsmys......pok

Dagarna bara flyter förbi.......

Bebisen har nu ett namn Lykke skall hon heta!! Känndes som det var klart redan innan hon föddes men att vi inte riktigt har bestämt oss innan......listan var lång men när vi väl såg vår tös så.....Jo då var hon en Lykke!!!

 

I går badade vi henne och att bebisar kunde kissa mängder det visste inte jag men det fick vi bevis på......det var som att öppna en kran och över hela mig oxå då jag höll i henne!!!

 

Igår var min kära lillasyster här och en stoltare moster kan man inte hitta!! Hon tillägnade hela kvällen igår och hela dagen med oss idag......Toppen tack till dom fina kläderna och besöket det tycker vi om!!



Jaha då är vår fina tös 1 vecka i morgon och tiden går så fort......vad har jag gjort hela denna vecka......sovit gott då Lykke vaknar kl 5 varje morgon för ett mål mat och sen somnar hon för att vakna runt 9 halv 10!!! Hoppas att detta varar!! =)

Dessa dagar har varit helt underbara och jag kan ännu inte fatta att det är på riktigt nästan! Jo jag e faktiskt mamma och det till denna fina Flicka! Dagarna har även bestått av promenader med vagnen och mysiga stunder i soffan, fina soliga eftermiddagar i trädgården och lite plock i rabatterna!

Idag har bvc varit på hembesök och vi fick en hel hög med papper och böcker att läsa sen vägde hon Lykke och just nu väger hon 2790g hela 100g har hon gått upp på 4 dagar.....det är vi nöjda med!! =)

Njutandes i soffan efter vägningen satt jag med en naken bebis i knäet.....mmmm och det slutade med att jag hade bajs över hela mig!! Ja vad skall man säga!!

Jag vill tacka Anita & Nisse med familj för det fina paketet till Lykke, alltid toppen med sånna saker!! JÄTTE TACK!! Ni skall få varsin kram när vi är i Skurup nästa gång!!



Tilda mamma Anna skall oxå få ett tack från oss och fast jag sa att kläderna kunde vara förstora så satt dom väldigt bra!! Tack så jätte mycket Anna!! Hon blev jätte fin!!! Visst??



Ikväll njöt Tilda av varma mackor och kämpade för livet med sin jätte lösa tand!  sliten efter 1 1/2 timmes gympa!!


STÖRSTA i mitt Liv!!!

ÄNTLIGEN!! Lyckan är STOR!! Vår fina dotter är här!!!

Berättelsen i korta drag:  Vattnet gick tisdagkväll, värkarna började på natten.......kl 9.00 på Onsdag var vi inne på bb blev inskrivna och började göra oss hemmastadda i förlossninsrummet!!!! =)

Promenad med glass i solen så gott det gick....skvaller tidningar i massor för att vänta på "det aktiva förlossningsarbetet" Phu räckte det inte med detta tänkte jag......

Dagen fortsatte och den gula pilates bollen blev min räddning!!  kl 21 gav jag upp......trött som fan!! orkade inte mera!!!!

 måttligt trött!!!!

japp japp....duschen för att ladda om och nya krafter!! kl 02.46 är vårt lilla undervärk o dotter född!! lyckan är stor!!!

 

Dagen efter kom den stolta storasystern på besök och hon kunde inte släppa varkens ögonen eller sina händer i från lilla pyret!!

 

 

 Liten bebis i overall på väg hem från bb till värkligheten!!

 Första bilfärden!! Sovandes!!!

När dagarna hade gott med både mycket tårar och mycket lycka o kärlek tog vi packningen ner till bilen och styrde hemmåt till den riktiga verkligheten!!! jag vill tacka alla trevliga Människor som jag träffade på bb speciellt Anna & Jenny som gjorde vistelsen hyffsat lättare!! =) Lycka till kära ni!! Även ett stort tack till Barnmorskorna och undersköterskorna som var med och förde vår flicka till världen!! TACK!!

Väl hemma fick vi ta emot en Glad och förväntansfull samling!! Mamma & Christer, Julia & Viking!!!

 

Efter en Helg hos mamma och med massor med längtan till sin nya lillasyster var hon hemma igen den stolta storasystern och helt utan att se paketer och kakor på bordet som var till henne.....sate hon sig i soffan och fick hålla lillasyster.....

 

Nu väntar ny vecka med det nya tillskottet och det skall bli spännande!! Skall njuta i stora lass nu och vara den lyckligaste!!! Pok

Härliga påsk!!!

Påsklov och en härlig helg.........Jag o tilda målade Tildas lekstuga med vita fönster och knutar, lekstugan blev faluröd och det blev finfint!!!

 

Långfredag och strålande solsken!! Denna dagen tillbringade vi nere i borrbystrand för att sätta upp Emils föräldrars husvagnstält.......Tilda tog cyklen med sig och jag bara njöt av det underbara vädret!!!!

 

 Glassade i solen!!!! =)

 Gry är sugen på Tildas klubba!!

 Lunch Lunch.......

Långfredagen slutade vi i soffan allihopa......solbrända och helt slut till Så skall det låta.....=)

Tidig Lördag och en massa renovering står på listan......Tilda leker med kompis och vi renoverar i pyrets rum......
Vi hade även besök av min pappa och Lisas lilla nya vän Axel (fransk bulldogg) Supersöta lilla vännen.....Hos oss fick han ett bad och fick ny klippta klor....

 

 

Efter en häktisk och full förmiddag tog vi bilen och vår Påskkärring och for till Simrishamn.......för att äta påskmat.......Med hela tjocka släckten........=)

 
 Tjocka släckten äter och pickar ägg.....=)

 Vår underbara påskkärring!! =)

Hemfärd på kvällen och med hela bagaget på bilen fyllt med Påskägg och godis var vi mätta o belåtna!!!

Söndagen var en tråkig och regnig dag.......första tvätten blev glömd ute oxå så den fick sig en extra tvätt......=)
Annars tillbringade vi dagen i Ystad och lite shopping!!!! På kvällen tog vi oss till soffan och blev 30 år extra och spelade bingolotto......trevligt trevligt söndagsnöje!!!

Idag Annandag Påsk och Måndag fast Söndag........tänkte ta en sväng till vårt badhus i Tomelilla men nix där var stängt......Ystad då.....nix där var oxå stängt.....men vad F*n skulle det inte vara öppet någonstans......Jodå....gammla hederliga badhuset i Simrishamn hade öppet så dig begav vi oss snabba ryck......!!!! Badade Påsk maten o Godiset av oss.!!! Tilda tog Järnmärket och vi åt godaste glaassen!!!! =)

 

 

Kvälssmat och en kvällspromenad sen är det till o slappa för imorgon är det tillbaka till verkligheten för vissa.....=)
 
Hoppas alla haft en trevlig påsk....=) pok




RSS 2.0